Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cooperare BIS – Microsoft pentru sisteme de plăți bancare

28 Iunie 2004




Lucian Teodorescu – Chief Information Officer, Alpha Bank


„Salut cooperarea anunțată azi între firma BIS și Microsoft România. În ceea ce privește dezvoltarea sistemului său informatic, Alpha Bank are legături mai vechi atât cu BIS, cât și cu Microsoft și ne bucurăm să le vedem acum la lucru împreună. Sper că de fericita conjunctură să se bucure la fel ca și Alpha Bank, cât mai mulți jucători de pe piața financiar-bancară din România care pot deveni beneficiarii acestor excelente aplicații. În ultimii ani, împreuna cu Microsoft și BIS, am realizat proiecte deosebit de importante. Soluția de plăti prezentată azi, bazată pe Microsoft BizTalk sunt convins că va aduce un plus de performanță multor bănci comerciale și satisfacție clienților acesteia“.


Ovidiu Dragomir – Director Direcție de Informatică, Banca Națională a României:


Soluțiile prezentate mi se par de actualitate, și spun asta în perspectiva apropiatei operaționalizări a sistemului electronic de plăți (SEP), fapt care sporește apetitul instituțiilor bancare pentru automatizarea operațiunilor. Parteneriatul ales de BIS de a porta soluțiile sale pe platforma Microsoft mi se pare inspirat datorită răspândirii acesteia în bănci și nu numai. De asemenea, faptul că Microsoft își îndreaptă atenția tot mai mult către piața bancară mi se pare un pas firesc în evoluția acestei companii.


Cuvintele de deschidere ale celor două companii au fost rostite de Viorel Vreme, EAM Financial Services, Microsoft Romania și Ion Știrbăț, Sales and Marketing Manager BIS. Auditoriul numeros și select, provenind preponderent din sectorul financiar–bancar a fost implicat în dialog de către moderatorul dezbaterii, Eugen Preotu, consilier MCTI. Prezența, de acum tradițională (prin bunăvoința BIS) a presei de specialitate, prin revista Market Watch–soluții informatice pentru management, a inclus serviciile fotografului de reportaj Septimiu Șlicaru, căruia îi datorăm ilustrarea acestor pagini.


Filmul evenimentului a inclus următoarele prezentări:


  • din partea Microsoft:
    – Strategia Microsoft în domeniul financiar (Dennis Vanderlip, Microsoft Regional Financial Services Manager)
    – BizTalk 2004 SWIFT Accelerator (inclusiv o demonstrație SWIFT BizTalk)
    – Integrarea Aplicațiilor cu mediul SWIFT (Bogdan Mușat, Server Solutions Specialist;)


  • din partea BIS:


    – Soluții BIS destinate pieței financiar-bancare (Grigore Cioroboiu, Director Tehnic BIS)
    – Sisteme de plăți SWIFT și tehnologia Microsoft (Sorina Bera, Project Manager BIS)



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite