Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Amprenta Bill Gates

24 Februarie 2007



Gabriel VasileGates a stat la Bucuresti mai putin de 24 de ore, dar i-a uimit pe multi, de la oameni simpli la comunitatea de afaceri si politicieni. Momentul vizitei a fost bine ales, iar o parte din merite i se cuvine marketingului de la Microsoft care a reusit sa proiecteze capitalul de imagine, interes si curiozitate, de care se bucura Bill Gates catre doua proiecte foarte impor-tante: Lansarea suitei Vista/Office/Exchange si deschiderea Centrului Global de Suport. Vizita lui Gates a facut din lansarea Windows Vista un moment pe care unii si-l vor aminti toata viata. Mi-am amintit cu aceasta ocazie ca si eu, cand l-am vazut pentru prima data pe Gates, m-am zbatut sa fiu in primul rand, si chiar am fost.
Cu exceptia aglomeratiei, poate nejustificata, de personalitati politice, vizita a fost una normala si cu o desfasurare previzibila. Gates a mangaiat orgoliul nostru national si a amintit de romanii care lucreaza la Microsoft in Statele Unite si care au tinut capul de afis in ultima vreme, de tehnologia cumparata de la Gecad, despre care multa lume se intreaba la ce a fost folosita, si de progresul tarii pe calea Uniunii Europene.
S-a comentat mult pe seama acestui eveniment, asa ca ma voi multumi sa punctez cateva elemente ale cuvantului din deschidere, reprezentative pentru intreaga vizita: “Sunt foarte incantat sa fiu aici la prima vizita in Romania. Deschiderea Centrului Global de Suport este confirmarea competentelor tehnice si lingvistice ale romanilor, dar si a activitatii de calitate desfasurate de reprezentanta locala. Este foarte important pentru Microsoft ca de aici sa fie livrate clientilor servicii de cea mai buna calitate, iar aceasta investitie va continua. Imi sunt foarte cunoscuti romanii care lucreaza la Microsoft, atat cei de aici din tara, dar mai ales cei de la sediul central. Sunt mai bine de 300 de persoane si formeaza o comunitate foarte puternica si foarte atasata de valorile Microsoft, dar si de tara natala. Cred ca pentru Microsoft prezenta de 10 ani in Romania a fost una plina de succes din toate punctele de vedere.“
Dincolo de continutul de PR aferent unui astfel de eveniment, ce mi-a placut intotdeauna la Gates este ca viziunea si discursul sau despre tehnologie transcend lumea afacerilor si tintesc schimbarea paradigmei de viata. De aici provine conceptul de trustworthy computing si, implicit, ideile de schimbare a modului in care muncim, invatam si relationam. Si poate tot de aici pleaca si implicarea lui in activitati de caritate si demersurile de reformare a sistemului global de sanatate, activitate finantata cu peste 800 milioane USD pe an (cam tot atat este si bugetul Organizatiei Mondiale a Sanatatii).


Later edit:
Stau si ma minunez cum isi incep unele publicatii relatarea: Bill Gates, cel mai bogat om din lume, si.......etc. Sunt unii care chiar si dupa ce l-au vazut pe Gates tot nu au inteles nimic. Adica daca Pamela Anderson ar demonstra ca ea a scris teoria relativitatii, lumea tot despre sanii ei ar vorbi.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite