Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

S&T achizitioneaza compania de consultanta IMG

24 Februarie 2007



Politica de consolidare a pozitiilor de piata si extinderea portofoliilor de produse si servicii a fost insusita si de companiile europene. Astfel, S&T a anuntat de curand achizitionarea integrala a pachetului de actiuni al IMG Holding – The Information Management Group. Tranzactia nu a fost finalizata, dar va fi supusa aprobarii autoritatilor anti-trust si este cea mai mare achizitie din istoria grupului S&T.


Scopul declarat al acestei achizitii este extinderea acoperirii geografice si a portofoliului de servicii oferite de S&T. Chiar daca are o filiala in Romania, IMG este o companie mai putin cunoscuta pe piata locala. Cu sediul in Elvetia, IMG are in mod curent peste 650 de angajati in 27 de subsidiare din Europa Centrala si de Est, Asia si Statele Unite ale Americii, CA pentru 2006 fiind de 130 mil. franci elvetieni (81,6 mil. EUR).


Sectoarele de productie industriala si servicii financiare pe care le vizeaza cele doua companii se suprapun si se completeaza. IMG este specializata in furnizarea de servicii pentru mediile SAP, directie ce se aliniaza perfect cu orientarea semnificativa catre acest domeniu a S&T, care gestioneaza unele dintre cele mai importante proiecte de SAP din regiune.


Impreuna, cele doua companii vor avea o echipa de peste 1200 de specialisti SAP/ERP. Mai mult, existenta unor filiale IMG in Asia si Statele Unite ale Americii vor extinde prezenta geografica a S&T. Dupa aprobarea de catre autoritatile anti-trust, echipele de manageri si angajati ale celor doua companii vor implementa fuziunea si vor concretiza oportunitatile strategice si operationale. Pentru moment, brand-ul de succes IMG va fi pastrat activ in majoritatea tarilor, iar cele doua companii isi vor derula activitatile ca si pana acum.


Nu sunt informatii despre viitorul reprezentantei IMG in Romania. Deschisa in 2004 la Bucuresti, IMG Romania este SAP Service Partner, are din iulie 2006 o filiala la Timisoara si genereaza o cifra de afaceri de cateva sute de mii de euro.


Gabriel Vasile



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite