Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Sistemul Scala, parte integrantă a unei retete de succes

28 Iunie 2004



Scala a dezvoltat pe baza soluției ERP standard funcționalități proiectate special pentru a răspunde cerințelor din industria farmaceutică, chimică și cosmetică. Astăzi această soluție Scala este implementată în peste 500 de astfel de locații în întreaga lume, de la sisteme financiare pentru un singur utilizator, până la sisteme complete pentru 60 de utilizatori.


Printre cei mai mari utilizatori Scala din industria farmaceutică pe plan mondial se numără: Merck, Schering, Novartis, Sanofi-Synthelabo și în România: Sicomed și Syngenta.


Datorită legislației și prevederilor regulamentare foarte stricte din industria farmaceutică, chimică și cosmetică, nevoia de a avea o aplicație software specifică industriei este mai acută decât în aproape toate celelalte industrii. Scala poate îndeplini funcțiile de control de calitate, urmărirea loturilor, prima dată de expirare/primul ieșit, ieșirea pe loturi și controlul clienților/ furnizorilor.


Sicomed, una dintre cele mai importante companii producătoare din industria farmaceutică românească, cu aproximativ 300 de produse finite și utilizând 1600 de materii prime din care 850 materiale de împachetar, s-a confruntat în ultimii ani cu o competiție acerbă din partea companiilor străine și locale, cât și cu provocările necesității de conformare la GMP (Good Manufacturing Practice), și transformarea dintr-o companie focalizată pe producție, într-o companie focalizată pe marketing și producție. Având o destinație și obiective clare, foarte curând a devenit evident faptul că un management competitiv necesită informare precisă într-un interval scurt de timp, și trebuie să fie în măsură să controleze afacerea mai eficient, să reacționeze mai rapid și să ia decizii bine fundamentate.


Pentru Sicomed orice sistem ales trebuia să răspundă unor cerințe esențiale: funcționalitate specifică pentru producție și pentru industria farmaceutică.


Existau mai multe zone în care se așteptau îmbunătățiri din utilizarea modulului de producție și funcționalităților specifice industriei farmaceutice din Scala. Obiectivul era stabilirea procedurilor și practicilor corecte care să permită activității Sicomed să opereze efectiv în Scala.


MPC cu funcționalitățile specifice industriei farmaceutice a fost o alegere potrivită cu activitatea Sicomed. MPC este o unealtă de management puternică și flexibila și care poate furniza multe beneficii, dar care cere ca informația să fie introdusă la timp și cu acuratețe pentru a putea furniza aceste beneficii.


Funcționalități specifice industriei farmaceutice: urmărirea loturilor, controlul calității, stabilirea concentrației materiilor prime și controlul strict al accesului utilizatorilor sunt elemente cheie în implementarea Scala de la Sicomed.


Urmărirea loturilor se face pe întregul lanț de la furnizor la client și înapoi de la client la furnizor, și pe parcursul întregului flux de producție.


Controlul calității presupune că materiile prime primite în stoc să fie blocate pe parcursul desfășurării analizelor de control de calitate, să poată fi urmărite pe parcursul stadiilor de analiza și să se facă înregistrarea pe lot a informațiilor importante, cum sunt datele critice, de fabricație, recepție, expirare, etc., concentrația, și de asemenea, controlul drepturilor de acces ale utilizatorilor, protejarea cu parole la nivel de program și de câmp.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite