Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

RSS feed – conexiunea permanenta cu stirile preferate

24 Februarie 2007




- intraVnews (trial, se integreaza cu Outlook)


- SharpReader


- Mozilla Thunderbird (client de email cu optiunea RSS feed inclusa)


- BlogExpress (aplicatie .NET)


RSS-2Clientii de RSS feed-uri integrati in pagini web nu solicita software special instalat pe calculatorul utilizatorului si permit acestuia sa acceseze feed-urile indiferent de calculatorul pe care lucreaza, singura conditie fiind conexiunea la Intenet. Exista chiar si motoare de cautare de continut publicat prin feed-uri web, precum Feedster (www.feedster.com – include si cautare de imagini) sau Blogdigger (www.blogdigger).


Cui ii place RSS?


Cu RSS aerul virtual devine mult mai respirabil si, ca sa ai un motiv sa-l folosesti, chiar nu conteaza daca navighezi pe Internet o data pe luna sau zilnic, cate 10 ore. Ceea ce este interesant la RSS este abilitatea de a monitoriza informatiile noi care apar pe Internet. Stim cu totii ce site-uri exista, mai edificator este cat de des sunt actualizate informatiile. Tehnologia RSS nu se adreseaza unei anumite categorii de utilizatori, precum bloggerii sau jurnalistii, ci tuturor celor care vor sa fie capabili sa raspunda noutatii, care au nevoie de ea si care sunt „in priza” mai tot timpul.


RSS poate aduce avantaje majore pentru campaniile de publicitate si marketing, putand fi folosit pe o paleta foarte larga de utilizatori, fara costuri suplimentare si fara spamuri. Iti permite sa mentii o relatie de unu-la-mai-multi, intr-o maniera simpla, fara piedici tehnologice sau timp consumat, precum in cazul mesageriei electronice sau convorbirilor telefonice. De asemenea, o data ce un utilizator a cerut sa primeasca RSS feed, probabil ca va fi mult mai atent la informatiile pe care le primeste, din moment ce acestea sunt optiunea sa proprie si nu un mesaj nedorit.


Majoritatea cititoarelor RSS suporta incarcarea imaginilor, iar unele suporta chiar si continut video si audio, precum cel furnizat de www.youtube.com.


In sfarsit, nu cred ca ar trebui sa existe nici un motiv in lumea asta pentru care cineva sa nu foloseasca tehnologia RSS. Si totusi...



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite