Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Siveco a intrat in anul proiectelor europene

21 Martie 2007



Publicarea datelor financiare aferente anului 2006 a aratat pentru Siveco o crestere a cifrei de afaceri de 42%, mai mare decat media pietei si peste obiectivele propuse oficial anul trecut.
Cifra de afaceri a fost generata pe o structura de 60% clienti din sectorul privat si 40% din sectorul public, surse fiind piata interna pentru doua treimi din venituri si exportul pentru o treime. Local, compania detine un marketshare de 9,7 procente dintr-o piata de software si servicii evaluata de analisti la 222 milioane USD, dar activitatea companiei transcende aceasta piata. Obiectul de crestere pentru 2007 este, conform Irinei Socol, Director General Siveco, de 20%, modest in procente fata de 2006, dar destul de ambitios in cifre brute.
Asteptarile vin intr-o mare masura din partea exporturilor, sector in care compania ar putea finaliza o serie de proiecte strategice, precum cel din Bulgaria unde, alaturi de Bull, Siveco proiecteaza si implementeaza sistemul informatic integrat de la Fondul National de Asigurari de Sanatate, dar si implementarea unei platforme de eLearning la Ministerul Educatiei din Cipru.
Siveco genereaza venituri consistente din activitati de export, in mare masura prin implicarea in proiecte complexe, cu valoare adaugata mare, unde compania isi poate exploata competentele si experienta. „Pentru resurse ieftine, companiile europene sau americane se duc mult mai la est; la noi cauta calitate deosebita si mod de lucru profesionist“, a mai declarat Irina Socol.
O alta prioritate pentru 2007 este si obtinerea unor rezultate bune in sectorul agricol, prin sustinerea aplicatiei eAgriculture in cadrul unui proiect national (Sistem integrat de administratie si control) la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, proiect derulat impreuna cu compania ABG Star-Project din Polonia si care va asigura suportul decizional si de implementare al politicilor agricole europene. 2007 se anunta a fi un an al proiectelor europene pentru Siveco.
Pe de alta parte, 2006 a fost anul investitiilor, deoarece in urma investitiei Intel Capital au fost directionate fonduri consistente pentru activitatea de cercetare-dezvoltare si pentru atragerea si scolarizarea personalului. Compania a dezvoltat un sistem de parteneri, cu peste 40 de companii implicate, carora le ofera training si un sistem de certificare.
Printre rezultatele acestor investitii este si lansarea versiunilor noi pentru doua produse de baza din portofoliu: Siveco Applications 2010 (cu tendinta de a fi marketat ca SVAP 2010) si Sivadoc 2010. Prefixul numeric adaugat aplicatiilor reprezinta orizontul de timp pentru care acestea se anunta a fi fiabile si conforme cu evolutia pietei. Desi nu s-a afirmat oficial, ne putem astepta pentru 2010 la noi versiuni ale acestor produse.
Sivadoc 2010 ofera oportunitati de eficientizare a fluxurilor de documente si este un pas in plus catre o conformare relativa cu conceptul paperless. Mai mult, va oferi interconectare cu alte institutii, publice sau private, care folosesc aceeasi platforma. Alaturi de noile versiuni ale aplicatiilor sta o echipa de 150 de consultanti ce a contribuit la definirea unei metodologii proprii de implementare.
Managementul Siveco urmareste pozitionarea companiei ca integrator, dar nu doar la un nivel declarativ, ci prin ofertarea catre clienti a unor produse provenite de la terti vendori.
Dincolo de pozitionarea pe piata, Siveco ramane o companie care investeste mult in dezvoltarea produselor, in promovarea acestora si in construirea unei imagini de companie moderna europeana.


Gabriel Vasile



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite