Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Zapp aduce pe piata primul modem card PCMCIA

21 Martie 2007



Zapp a lansat Z030, primul modem card PCMCIA care functioneaza in tehnologia CDMA 450 MHz, atat in modul EV-DO, cat si in modul 1XRTT. Daca fostul modem nu era tocmai potrivit pentru laptop, si multi il lipeau cu banda adeziva pe carcasa, situatia este diferita acum. Modemul se introduce direct in laptop, in portul dedicat si poate deveni un concurent real pentru produsele similare oferite de Vodafone si Orange.
Instalarea si folosirea modemului se fac simplu si rapid, cu ajutorul unei aplicatii dedicate “Z030 Manager”, inclusa in pachet. Aplicatia permite si vizualizarea mesajelor SMS primite. Modemul Z030 este disponibil comercial pentru Zapp Online Express, serviciul de acces la Internet de mare viteza. Serviciul wireless broadband, oferit de Zapp este bazat pe tehnologia CDMA 2000 1xEV-DO (Evolution Data Optimized), care permite transferuri de date cu viteze de pana la 2,4 Mbps. Serviciul este disponibil in Bucuresti, municipiile resedinta de judet si in alte 24 de orase din tara. In restul ariei de acoperire, modemul card PCMCIA Z030 functioneaza in tehnologie CDMA2000 1x, care permite transferul de date cu viteze de pana la 153,6 kbps. Situatia este similara trecerii de la 3G la EDGE si GPRS in cazul operatorilor GSM. Costul modemului este in functie de tipul abonamentului si poate fi intre 69 si 129 USD. Pentru upgrade, in cazul clientilor deja abonati la serviciul de date mobile, exista optiunea acoperirii costului modemului prin punctele acumulate in programul de fidelizare. Fara aceste puncte, costul este de 170$.


Gabriel Vasile



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
marihen
modemul Z030--se poate cumpara din reprezentante??cat costa -separat,adica sa nu ai abonament la Zapp !!! sau e conditionat de abonament ???
04 Ianuarie 2009, 10:02:29