Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Hipocrate–instrument complet al managementului unei instituții medicale

28 Iunie 2004



Sectorul sanitar se confruntă de mult cu o serie de probleme, una dintre cele mai importante fiind necunoașterea costurilor reale pe care le realizează un pacient în cadrul unei internări în spital. Aspectul financiar al managementului unei instituții medicale, în contextul informatizării acesteia, a fost unul dintre subiectele abordate la „Conferința Națională a spitalelor din România“ din 27 mai, ce a avut ca temă principal㠄Renașterea spitalelor printr-o reformă bazată pe dovezi“.
Romanian Soft Company a fost singura companie românească furnizoare de servicii informatice integrate pentru domeniul medical prezentă la această manifestare, nu atât pentru a descrie un produs, cât pentru a introduce celor peste 100 de directori de spitale soluția companiei privind îmbunătățirea acestui aspect.


După cum se știe, principalele costuri pe pacient într-un spital provin din următoarele surse: analize laborator, medicație, alimentație, regie. Ieșirile acestor surse, în contextul lipsei unui sistem informatic, nu pot fi centralizate și accesate în timp real. Astfel, persoanele din management nu pot utiliza aceste date pentru a lua decizii financiare corecte, în deplină cunoștință de cauză.


Soluția Romanian Soft Company, Hipocrate, a fost dezvoltată direct în spital, cu input-uri de la personalul specializat, cu unicul scop de a răspunde tuturor cerințelor acestuia. Fiind o aplicație modulară, Hipocrate corespunde perfect activității unei instituții medicale în toate aspectele ei: economic, statistic, medical, best practice, asigurarea calității, etc.


Modulul fișier permite urmărirea pacientului din momentul preluării de către cadrele medicale, a traseului clinic, a tratamentului medicamentos, analizelor, alimentației, inclusiv momentul externării. Personalul medical are la dispoziție o foaie de observație customizată (cu cerințele medico-legale obligatorii și extensii specifice) și o fișă unică de pacient care centralizează toate datele necesare. Modulul farmacie este dezvoltat astfel încât să se realizeze permanent o evidență cantitativ-valorică a medicamentelor și materialelor, raportarea stocurilor critice, precum și balanța de verificare și alte rapoarte specifice de gestiune, condică, prescripții medicale și aparat, integrate în sistem. Secțiile de investigații paraclinice beneficiază de automatizarea lucrului cu aparatura de investigare de laborator și imagistică medicală.


Un modul auxiliar, dar important din punctul de vedere al trasării costurilor este blocul alimentar, care permite de asemenea o evidență cantitativ-valorică a alimentelor consumate și generarea rapoartelor specifice (LZA, Bon consum, Borderou justificativ etc.), precum și asistarea activității specifice (generator de meniuri și regimuri alimentare), integrând centralizatorul de regimuri alimentare în sistem.


Hipocrate oferă instituțiilor medicale o facilitate cheie: integrarea tuturor secțiilor auxiliare (farmacie, bloc alimentar, laborator, explorări funcționale, radiologie, anatomo-patologie, departament tehnic) cu secțiile de tip ambulatoriu, gardă, UPU, clinic, bloc operator și de terapie intensivă, totul într-un singur produs, care conține module de la același producător.


Sistemul informatic integrat Hipocrate aduce clienților săi următoarele 3 avantaje centrale:


l Integrarea în sistem a unei aplicații special dezvoltate pentru mediul financiar-contabil, astfel încât soluția Romanian Soft Company gestionează ambele tipuri de informații, medicale și financiar contabile, într-o singură aplicație.


l Romanian Soft Company nu oferă doar un produs, ci un pachet complet de servicii. Odată instalarea sistemului terminată, specialiștii firmei vor sta alături de client pe parcursul configurării, trainingului utilizatorilor, lansării în folosință, fără ca toate acestea să implice costuri suplimentare din partea clientului.


l Extensibilitatea virtual nelimitată, care se traduce prin posibilitatea de a instala un număr extins de stații de lucru, întrucât oferta financiară a companiei nu este realizată per stație de lucru.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite