Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Echipamentele multifunctionale Konica Minolta, adevarate redute de securitate

21 Martie 2007



Echipamentele multifunctionale Konica Minolta din seria bizhub, ofera oricarei companii un mare avantaj: acela al posibilitatii arhivarii electronice, partajarii si transmiterii informatiilor pe email in formate cat mai comprimate. Pentru mediile departamentale Konica Minolta recomanda echipamentele multifunctionale monocrom bizhub 250, 350, 420, 500 sau echipamentele multifunctionale color bizhub C252 si C352, care indeplinesc pe deplin operatiile enumerate anterior, folosind functiile:


konica-c252- scan-to-email – se scaneaza de la bordul echipamentului un document si informatiile se transmit via email catre una sau mai multe destinatii in format JPEG, TIF sau PDF in diferite grade de comprimare;


- scan-to-ftp – de la bordul echipamentului fisierele sunt scanate catre un server de ftp, de unde pot fi descarcate de oricine cunoaste adresa serverului, un nume de utilizator si parola, in cazul in care accesul nu este “anonim”;


- scan-to-SMB – diferenta fata de ftp este ca folderul unde este salvata informatia este pe un calculator al unui utilizator din retea, accesul acestui folder fiind conditionat de username si parola care sunt transmise encriptat, oferind astfel o protectie suplimentara;


- scan-to-HDD – se pot scana documente pe HDD-ul echipamentului in box-uri personale. Este vorba de documentele folosite cel mai des, iar unele echipamente au si posibilitatea transmiterii acestor documente catre alti utilizatori;


- Internet fax – este cea mai moderna functie de transmitere a datelor catre un alt echipament multifunctional care are aceeasi functie, folosind Internetul ca mediu de transmitere a datelor.


Dar orice echipament multifunctional conectat in retea, dotat cu HDD sau memorie pe care se pot stoca fisiere si de pe care se transmit informatii, poate fi oricand victima unor atacuri de tip hacker. Aplicatiile rezidente pe servere, de tipul firewall sau antivirus nu pot bloca accesul pe porturile pe care lucreaza aceste echipamente, facandu-le astfel vulnerabile la accesul din exterior. Desi pana acum securitatea acestora nu era una din preocuparile principale ale departamentelor de IT, integrarea lor in reteaua unei mari companii trebuie sa tina cont si de aceste aspecte. Prin controlul accesului la un echipament multifunctional Konica Minolta, din seriile bizhub sau bizhub PRO, se intelege:


- controlul copierii si al printarii - se realizeaza prin activarea functiei “Accounting” restrictionand accesul si contorizand paginile la copiere si/sau printare prin conturile de utilizator.


- restrictionare functii - se poate restrictiona accesul unui utilizator la anumite functii ale masinii (de exemplu, poate avea acces doar la copiere si scanare).


- autentificare utilizator - permite inregistrarea utilizatorilor pe masina sau pe un server extern (Windows Active Directory), pentru ca numai acesti utilizatori vor avea acces la masina prin nume si parola.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite