Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Silviu Hotaran revine la conducerea Microsoft Romania

28 Aprilie 2007



Odata cu cresterea volumului de business generat de Microsoft pe pietele Europei de Sud-Est, compania a luat decizia unei reorganizari administrative. Astfel s-a optat pentru gestionarea separata a entitatilor care formau aceasta regiune, context in care, de la 1 iulie 2007, Silviu Hotaran va reveni la conducerea filialei din Romania. Sub coordonarea lui Silviu Hotaran, regiunea Europa de Sud Est a inregistrat cea mai mare rata de crestere, obtinuta la nivel global de o entitate din cadrul Microsoft, in afara Statelor Unite. Toate filialele din regiune se vor administra autonom, iar activitatea va fi centralizata la Munchen, ca de altfel pentru toata Europa.


Rolul de general manager nu este nou pentru Silviu Hotăran. A fost primul angajat al filialiei, la deschidere, in 1996. A condus filiala pană in 2004, cand a preluat conducerea regiunii sud-est europene. In această funcție, Silviu a construit una dintre cele mai dinamice și performante regiuni din corporație, a deschis noi filiale in Macedonia și Bosnia-Herțegovina și a stabilit o prezență indirectă in Albania, Muntenegru, Moldova și Kosovo. In Slovenia, Slovacia, Serbia, Bulgaria, Croația, Romania, Silviu a indrumat echipele de management și a contribuit la creșterea economică a fiecărei filiale și a regiunii, inregistrand rezultatele de excepție.


Ovidiu Artopolescu, actualul General Manager, a fost promovat ca Director la nivel de regiune pentru coordonarea proiectelor complexe, transfrontaliere, din sectorul public si privat. El se va alatura altor romani cu functii de conducere la nivel de regiune, precum Paul Miches care la inceputul lui 2006 a preluat postul de Readiness Manager pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), urmand astfel sa raspunda de instruirea oamenilor de vanzari ai Microsoft in aceasta regiune. Sub coordonarea lui Ovidiu Artopolescu, Microsoft Romania a inregistrat anul trecut o crestere de 50% a cifrei de afaceri, iar echipa locala a ajuns la 100 de oameni. In cadrul Centrului de Suport Tehnic, in urmatorul an fiscal, vor mai fi angajate inca 100 de persoane, alaturi de cei 60, ceea ce va face ca numarul total al angajati ai Microsoft in Romania sa ajunga la 260, in iulie 2008.


Gabriel Vasile



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite