Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Utilizatorii Autodesk „experimenteaza” viitorul

28 Aprilie 2007



Autodesk 2008 , noua familie de produse Autodesk lansata sub sloganull „Experience the Possibilities Now”, permite proiectantilor din toata lumea sa acorde mai mult timp ideii din spatele proiectului, uneltele de proiectare software fiind acum extrem de simple si intuitive.


AutodeskPrin noua familie de produse, Autodesk a propus utilizatorilor sai din industrii precum: mecanica, arhitectura, constructii civile, infrastructura sau GIS o redefinire a procesului de proiectare prin incorporarea elementelor de animatie, vizualizare si simulare.


Prototipuri digitale pentru industria mecanica


Crearea de modele computerizate ale produselor „viitoare”, pe care nu numai ca le putem vizualiza ca produse reale, ci le si experimentam prin simularea functionalitatilor lor operationale, este provocarea lansata de Autodesk prin noile produse software dedicate industriei mecanice. Fata de modelele traditionale furnizate de sistemele CAD conventionale, care se bazau doar pe geometrie, noile modele – prototipurile digitale – integreaza datele din geometria 3D cu date ce tin de partea mecanica si de sistemele electrice, oferind o simulare completa a produsului. Aceasta redefinire a procesului de dezvoltare a unui produs ajuta producatorii sa-si valideze ideile intr-un timp mai scurt si sa accelereze lansarea de noi produse pe piata, evitand costurile implicate de construirea unor multiple prototipuri fizice.


Constructii performante prin „sustainable design”


Cerintele de productivitate si eficienta impuse de continua dezvoltare a domeniului constructiilor sunt satisfacute, conform oficialilor Autodesk, prin versiunea 2008 a platformei Revit, special conceputa pentru aplicatiile software BIM (Modelare informationala a cladirii). La acest capitol Autodesk aduce in prim plan necesitatea „proiectarii sustinute” – sustainable design – arta de a proiecta tinand cont de realitatile economice, sociale si ecologice impuse de mediu.


In plus, tehnologia de management a modificarilor parametrilor incorporata in platforma Revit 2008 permite utilizatorilor Autodesk sa coordoneze usor schimbarile unor parametri prin actualizarea automata a tuturor desenelor, documentelor si analizelor asociate. Astfel, arhitectii, inginerii, constructorii si proprietarii au o viziune unitara si reala asupra tuturor proiectelor, in orice moment, ceea ce le ofera imbunatatirea procesului decizional si, in final, constructii mai performante si o mai mare profitabilitate.


Integrare date GIS/CAD cu date „enterprise”


Cu un sistem de administrare a datelor imbunatatit si asigurand integrarea datelor CAD si GIS, aplicatiile software Autodesk Geospatial 2008 ofera un fundament pentru accesul centralizat si direct catre datele din cadrul proiectelor, inclusiv pentru aplicatii geospatiale de tip “enterprise”. Astfel, solutia software Autodesk Topobase ofera posibilitati de integrare a informatiilor CAD si GIS cu datele referitoare la mijloacele fixe sau cu informatii comerciale despre clienti, organizandu-le intr-o baza de date relationala centralizata, ce are ca rezultat o viziune completa asupra infrastructurii. Asadar, Autodesk ofera o cale practica si simpla de a integra date GIS/ CAD la orice nivel sunt necesare intr-o companie.


Google Earth pentru Civil 3D



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite