Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

RomTelecom, la vremea schimbarilor

28 Aprilie 2007



Schimbare de garda


* Yorgos Ioannindis - noul director executiv RomTelecom


Dr_Nicolae_OacaDe la 1 februarie 2007, Yorgos Ioannindis este noul director executiv RomTelecom, inlocuindu-l pe James Hubley. Prioritatile anuntate de noul director executiv sunt oprirea scaderii numarului abonatilor la telefonia fixa, cresterea veniturilor RomTelecom si o mai buna colaborare cu Cosmote Romania. Panagis Vourloumis, director executiv si presedinte OTE, explica schimbarea lui James Hubley prin necesitatea grupului de a exploata mai bine oportunitatile oferite de convergenta fix-mobil. Vourloumis mai spunea ca se asteapta ca urmatorii doi ani sa fie „dramatici“ pentru RomTelecom, dar s-a aratat optimist, RomTelecom si Cosmote fiind bine pozitionate pe piata pentru a exploata oportunitatile pe care le poate avea un grup care ofera servicii complete de comunicatii.


Demisii la varf in RomTelecom


In 23 martie 2003, agentiile de stiri anuntau demisii la varf din echipa RomTelecom: Efstratios Angelinos, director general adjunct, George Argentopoulos si David Craig, directorii unitatilor de afaceri Retail si Wholesale. „Cei trei directori si-au anuntat recent deciziile de a se retrage din functiile pe care le detin, dar vor continua sa activeze in RomTelecom pana in luna aprilie sau mai. Inlocuitorii lor vor fi anuntati in perioada urmatoare“, declarau in aceeasi zi oficialii companiei. Celor trei demisionari li s-au alaturat, conform Ziarului Financiar din 26 martie 2007, Karel Cisler - director IT si Alexandros Papageorgiou - director de resurse umane.


NO-grafic-1Unele ziare au facut legaturi intre aceste demisii, la o zi dupa anuntarea rezultatelor financiare ale operatorului si rezultatele operatorului RomTelecom in anul 2006. Insa, conform Ziarului Financiar, citand surse din RomTelecom, plecarea celor cinci directori a fost determinata mai degraba de inlocuirea lui James Hubley din pozitia de director executiv: „Nimanui nu i s-a cerut sa plece. Ceea ce se intampla poate fi rezumat astfel: managerii din echipa Hubley parasesc compania. Rezultatele pe 2006 erau cunoscute intern cu mult inainte de data publicarii lor, astfel ca intre anuntarea rezultatelor si demisii nu exista o legatura directa“.


Sa amintim ca din echipa condusa de James Hubley au mai plecat Pieter Bakker, directorul comercial, la 1 ianuarie 2007 si chiar James Hubley, directorul general al companiei, la 1 februarie 2007.


RomTelecom la preluare


NO-grafic-2In 22 martie 2007, grupul OTE a prezentat rezultatele anului 2006 si, conform acestora, in ultimul trimestru 2006 veniturile RomTelecom au fost de €229,8 milioane (conform standardului IFRS), in scadere cu 2,6% fata de trimestrul ultim 2005, ca urmare a reducerii numarului abonatilor la serviciul de telefonie fixa si a diminuarii traficului. Numarul abonatilor la serviciul de telefonie fixa a scazut cu 554.524 la 3.403.346, adica cu 14% mai putin decat cei 3.957.870 existenti la finele anului 2005, traficul vocal scazand cu 26%.


Astfel, in anul 2006 RomTelecom a realizat venituri totale de €894,8 milioane (€290,4 milioane din abonamente si €314,3 milioane din serviciile de telefonie interne), cu 3,8% mai putin decat cele €929,7 milioane realizate in 2005, ca urmare a scaderii abonatilor la serviciul de telefonie fixa. Veniturile din serviciile de telefonie interne au scazut de la €640,5 milioane la €604,6 milioane, iar cele din telefonie internationala de la €144,2 milioane la €126,5 milioane.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite