Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Toshiba Portege R200, optiunea mobilitatii extinse

28 Aprilie 2007



Conceptul de mobilitate asociata unui laptop suporta diferite grade de comparatie. Avem nevoie de o mobilitate relativa in cadrul biroului sau al locuintei, pentru sustinerea unei prezentari sau pentru lucrul acasa, dar avem nevoie de o mobilitate extinsa pentru deplasari, lucru pe teren, conferinte etc. Un laptop obisnuit cu display mare, cca. 3 kg greutate, 2-3 ore autonomie, desi e portabil, nu e foarte mobil si devine dificil de utilizat in avion, in masina, intr-o sala de asteptare etc. Pentru acest nivel de utilizare exista ultaportabilele, iar Toshiba portege R200 este un exemplu pe masura. Aparut in 2005, R200 este usor eclipsat de aparitiile noi din seria sa, inclusiv noul lansat R400, dar isi poate face in continuare datoria, iar daca nu il mai gasiti in magazine va puteti orienta catre modelele similare mai noi.


Portege-r200Toshiba Portege R200 este unul dintre cele mai subtiri laptopuri ultraportabile (0,7 inchi grosime) si cu o greutate putin peste 1 kg. Fata de Acer Aspire 1360, pe care il folosesc in mod obisnuit, este o placere sa il ai in geanta. Dincolo de dimensiuni, R200 are si un design foarte placut, aparent fragil, dar rezistent. Evident, dimensiunile reduse au si consecinte: Portege R200 are un display de 12 inchi si ii lipseste unitatea CD-ROM. Ambele lipsuri sunt surmontabile, 12 inchi pana la urma este o diagonala rezonabila, iar capacitatea tot mai generoasa a cardurilor de memorie (R200 are un cititor de SD card) suplineste lipsa unui CD-ROM. Cel putin, tastatura este una full size, chiar daca R200 nu are taste suplimentare pentru acces rapid la unele aplicatii.


Autonomia este una multumitoare, nu acopera o trecere peste ocean, dar face fata oricarui zbor european (Li Io 4:40 h – Mobile MarkTM, dar este influentata de numerosi factori, de la luminozitatea ecranului pana la intensitatea sunetului). Portege R200 poate fi gasit in magazinele virtuale la preturi intre 4500 si 4900 RON, are o garantie foarte buna, 36 de luni prin distribuitorul unic pentru Romania, Scop Computers, si inca mai atrage privirile.


Gabriel Vasile



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite