Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Solutia ERP pentru retail

28 Aprilie 2007



CSB-System Comert si Logistica este o solutie software specifica industriei ce vine in sprijinul firmelor de comert si logistica, oferindu-le posibilitatea de a coordona toate procesele si a scadea costurile prin metodele efective de rationalizare.


In ultimii ani, sectorul alimentar a fost supus unei concentrari crescande a pietei de retail, iar acest lucru a putut fi simtit cu certitudine odata cu aparitia magazinelor discount si a presiunii asociate de formare a preturilor din sectorul de alimente proaspete. Aceasta situatie a avut drept urmare determinarea companiilor de a optimiza tot mai mult procesele lor de afaceri.


CSBOrganizatiile de retail se confrunta astazi cu provocarea competitiei acerbe. In prezent, consumatorul asteapta preturi scazute si calitate mai buna, impreuna cu niveluri de servicii imbunatatite, ceea ce duce la un contrast puternic intre aprovizionarea cu marfuri si asigurarea calitatii superioare, servicii optime si siguranta logistica. Din acest motiv, toate domeniile de planificare a resurselor materiale, inclusiv aprovizionare, inventare si vanzari, precum si controlul amanuntit al calitatii, apropierea de clientul individual si logistica, trebuie sa fie integrate complet in toate procesele de afaceri. Actualmente, avantajul competitiv depinde extrem de mult de abilitatea companiei de a indeplini cerintele pietei in termeni de calitate, servicii si siguranta. In plus, competitia este de asemenea foarte afectata de complexitatea sporita a proceselor de aprovizionare cu produse. Multitudinea de informatii si integrarea cuprinzatoare a acestor date este exemplificata in trasabilitatea loturilor. Potentialul de economisire poate fi exploatat la maxim cu ajutorul unui pachet software specific industriei si al unui sistem ERP complet integrat. Toate domeniile de afaceri si procesele acestora trebuie privite in cadrul unui sistem omogen care previne cheltuielile inutile cauzate de inscrieri duble sau solutii insulare costisitoare. Doar un sistem software ERP precum CSB-System Comert si Logistica este capabil sa integreze in mod optim toate procesele individuale, de la producator la engrosist si de la retailer la consumatorul final. Acest lucru contribuie in mod considerabil la competitivitatea sporita a intreprinderii.


Optimizarea proceselor


In CSB-System, toate vanzarile si formele de distributie, precum si intreaga organizare a diferitelor firme, este vizualizata in cadrul unui singur sistem. In mod specific, domeniul de retail suprasolicita majoritatea sistemelor cand vine vorba de fabricarea produselor din carne. Gestionarea integrata a greutatilor in kilograme in diferite variante de ambalaje este un necesar absolut pentru un sistem ERP. Integrarea cantarelor ar trebui sa fie de asemenea disponibila pentru articolele egalizate si neegalizate. Sistemul software CSB Comert si Logistica ofera industriei carnii o solutie de afaceri integrata capabila sa vina in intampinarea tuturor cerintelor din cadrul unei intreprinderi si al firmelor afiliate. CSB-System, cu modulul sau ECR integrat complet, este capabil sa asigure cea mai inalta orientare a clientului. Inovatiile specifice de retail din cadrul software-ului nostru specific industriei reprezinta solutii pentru Efficient Store Assortment si Category Management.


Noul modul, Shelf Management (Managementul rafturilor), reprezinta in mod uniform cerintele din domeniile Efficient Replenishment, Efficient Store Assortment si Category Management, ceea ce permite utilizatorilor sa creeze categorii in plus fata de categoriile si subcategoriile traditionale de produse ce combina articolele intr-o unitate strategica. Aceste unitati pot fi modificate si analizate flexibil. Toate datele relevante pentru suportul de luare a deciziilor si analiza comprehensiva, precum datele de piata, sunt furnizate catre depozitul de date. Bazandu-se pe aceste evaluari, sistemul genereaza automat sugestii pentru combinarea categoriilor, precum si compozitia sortimentelor. Optimizarea integrata a rafturilor vizualizeaza zona de vanzari si permite de asemenea procedurile detaliate de planificare. Atat criteriile obiective, cat si cele subiective, pot fi amestecate, in asa fel incat sistemul poate genera automat propuneri pentru compozitia raftului in conformitate cu criterii customizabile (precum vanzari minime ale marjei brute minime). Sugestiile automate de comenzi bazate pe datele rafturilor si etichetarea automata sunt doar doua exemple privind gradul de integrare al aplicatiei de management al rafturilor. Variatiile in consum ale unui articol specific pe durata unei perioade comparative specifice sunt vizualizate direct si incluse in procesele de planificare. Antevizualizarea si tiparirea tip planograma, precum si integrarea tiparirii etichetelor si afiselor cu Prestige, de la Online Software, sunt componente aditionale ale Shelf Management-ului cuprinzator din CSB-System.


Prin gradul sau de integrare, software-ul CSB, cu structura sa modulara, ofera solutia perfecta atat pentru structuri comerciale clasice, cat si pentru structuri de retail combinate.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite