Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

COSMOTE oferă content pe mobil, prin i-mode

30 Mai 2007



De la mijlocul acestei luni, Cosmote aduce pe telefoanele mobile compatibile serviciul de acces mobil la Internet prin tehnologia i-mode, proprietate a companiei japoneze NTT Do Co Mo, care oferă acces la într-o secundă la in formaţii structurate pe categorii, la poştă electronică , la transmiterea mesajelor se pot ataşa fişiere către alte terminale mobile.
Prin introducerea multaşteptată a serviciului i-mode, la un an şi jumătate de la lansarea comercială a companiei, COSMOTE îşi diferenţiază portofoliul de servicii cu valoare adăugată, paralel cu consolidarea companiei pe piaţa românească, compania elena având în plan investirea în România a 500 milioane E până la sfârşitul lui 2008. România este a treia ţară unde Cosmote este prezentă care are acces la această tehnologie, după Grecia şi Bulgaria. Serviciul i-mode este utilizat în prezent de 55 milioane de oameni din 17 ţări din întreaga lume.
Prin acordurile încheiate cu renumiţi furnizori de conţinut locali şi internaţionali, utilizatorii i-mode au acces la 63 de site-uri oficiale, care oferă informaţii din 12 categorii. Printre furnizorii de content , am include CNN, EuroNews, EuroSport, trusturi media locale, bănci, s.a. sau creatori de jocuri interactive. O parte din site-urile oficiale i-mode sunt disponibile gratuit, iar altele pot fi accesate doar prin plata unei taxe, între 0,5 şi 2 euro pe lună (fără TVA). I-mode este disponibil atât pentru abonaţi, cât şi pentru prepay. Se oferă două planuri tarifare: acces zilnic (la 0,12 E/zi) sau abonament lunar nelimitat cu 3 E/luna.
Cu ocazia lansării am avut ocazia testării unor astfel de servicii, pe terminale cum ar fi Sony Ericsson K550i, LG L343i, Samsung SGH-S 401i, Sagem mz 401i, cele 4 modele fiind deocamdată singurele disponibile pe piaţa locală compatibile cu tehnologia.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite