Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Microsoft pentru corporaţii (III)

30 Mai 2007



Prin viziunea People Ready Business, Microsoft se concentrează cu o abordare bidirecţională pentru:
- perfecţionarea şi simplificarea instrumentelor software care funcţionează deja şi
- oferirea de noi instrumente şi optimizări, astfel încât utilizatorii să fie mai productivi.
O parte a acestui proces este asigurarea şi facilitarea conectivităţii prin adăugarea unor caracteristici de căutare, sortare, sintetizare, coroborare de conţinut (Enterprise Search).


Din cercetările noastre a reieşit clar că firmele din ziua de astăzi realizează mai mult ca niciodată necesitatea ca tehnologia informaţiei să devină – şi să fie considerată – un adevărat avantaj corporativ, care oferă valoare de business. Această schimbare a priorităţilor a devenit foarte clară analizând aspectele definite de directorii şi responsabilii IT ca fiind priorităţile principale pentru anul 2006. Un studiu internaţional în care au fost implicaţi 1.400 de directori IT (CIO), publicat de Gartner, a dezvăluit că priorităţile acestora sunt aplicaţiile Business Intelligence, securitatea, aplicaţiile mobile, colaborarea şi relaţiile cu clienţii – priorităţi IT care se aliniază strâns cu provocările şi ten­dinţele de business ale momentului.
Studiul „Starea CIO” a arătat că CIOs doresc sisteme IT care să lanseze proactiv soluţii tehnologice, care să aducă rezultate de business. Aceasta este o schimbare dramatică faţă de anii trecuţi, când majoritatea CIOs vedeau departamentele IT ca un factor de suport şi de aplicare a iniţiativelor de business predefinite. Studiul indică, de asemenea, concentrarea maximă a CIOs asupra alinierii priorităţilor de business cu priorităţile IT, acestea din urmă fiind eva­luate ca fiind prioritatea numărul unu în anul 2006.
CIOs doresc să scadă costurile infrastructurii şi să degreveze personalul IT pentru a permite creşterea afacerii. Aceştia doresc să restrângă procesele de business complexe care încetinesc perso­nalul. Doresc să ofere angajaţilor aplicaţiile software şi soluţiile care să-i ajute să răspundă la provocările de piaţă.
Necesitatea de a investi în tehnologii software care sprijină obiectivele de business este covârşitoare. Microsoft a sponsorizat recent un studiu derulat de Kaystone Strategy Inc. pentru corelarea funcţionalităţilor IT cu necesităţile de business.
Studiul a fost derulat sub supravegherea profesorului Marco Ianisti de la Facultatea de Business a Universităţii Harvard şi s-a concentrat prioritar asupra companiilor cu activitate preponderentă de producţie. Obiectul studiului a fost analizarea integrării proceselor de business cu soluţiile IT în patru domenii: relaţiile cu clienţii şi suportul, dezvoltarea produselor şi a serviciilor, controlul operaţional şi financiar şi managementul partenerilor şi al furnizorilor. Studiul a relevat că firmele cu funcţionalităţi IT dezvoltate în aceste domenii se dezvoltă mai rapid şi produc venituri mai mari per angajat. Rezultatele studiului au dezvăluit două puncte clare:
1. funcţionalităţile IT dezvoltate sunt corelate direct cu creşterea superioară a venitului, cu companii de vârf, care ating o creştere medie cu până la 3,5% mai rapidă decât media tuturor ramurilor din domeniul lor de activitate.
2. companiile clasate în sfertul superior al clasamentului firmelor cu un program susţinut de investiţii IT au obţinut venituri cu 23% mai mari decât cele situate în ultimul sfert al aceluiaşi clasament.
Procesele de business pe care s-a concentrat acest studiu evidenţiază o conexiune directă între funcţionalităţile IT ale unei firme, eficientizarea angajaţilor şi potenţialul de a creşte şi a ge­nera profit.
(Pentru a vedea studiul complet şi rezultatele acestuia, accesaţi: http://microsoft.com/business/enterprise/itdrivesgrowth.mspx)
Pe măsură ce firmele îşi dezvoltă funcţionalităţile IT, ele trec printr-o tranziţie critică de la managementul reactiv al serviciilor la cel proactiv. Pentru a realiza acest lucru şi pentru a obţine o îmbunătăţire susţinută a infrastructurii IT, firmele analizează strategic pe termen lung dezvoltarea structurii IT şi corelează această dezvoltare cu necesităţile de business şi strategia globală. Microsoft şi partenerii săi ajută firmele să depăşească ciclul IT reactiv şi să abordeze o nouă viziune, care presupune sisteme şi aplicaţii dinamice cu management şi optimizare automate.
Prin viziunea noastră asupra optimizării infrastructurii, dorim să ajutăm companiile să profite de infrastructura IT existentă pentru a obţine rezultate de business superioare, să îşi crească viteza de reacţie şi să îşi dezvolte
o infrastructură IT generatoare de progres.


Infrastructura IT a firmei dvs. reprezintă fundaţia pe care se bazează sistemele software . Nivelul de maturitate a acestei infrastructuri, dinamica cu care susţine modelele existente şi noi de business se va traduce în oferirea de servicii şi aplicaţii care vor permite angajaţilor dvs. să lucreze mai productiv, în colaborare şi eficient.


Optimizarea infrastructurii tehnologice software vă permite să utilizaţi mai eficient echipamentele IT, să vă reduceţi costurile şi să creşteţi semnificativ nivelul de securitate. O infrastructură optimizată vă permite să degrevaţi personalul IT de sarcinile de rutină, pentru ca aceştia să se poată concentra asupra inovaţiilor şi priorităţilor de business. Conform unui studiu realizat de Forester Research în mai multe companii din SUA, în 2006, majoritatea organizaţiilor au alocat peste 80% din bugetul IT pentru desfăşurarea opera­ţiilor existente şi întreţinerea acestora, şi cel mult 20% pentru crearea de funcţionalităţi noi, care să le ofere avantaje în faţa concurenţei, ceea ce nici măcar pentru piaţa leader nu e o cifră de invidiat.
Economia de astăzi, bazată pe informaţii şi având un ritm al schimbării extrem de rapid, creează noi tendinţe la nivel internaţional, generând modificări semnificative în modul de lucru al oamenilor şi în infrastructura necesară acestora. Clienţii noştri se luptă să de­vină tot mai competitivi şi caută noi moduri de a obţine eficienţă maximă şi de a acţiona pe baza informaţiilor corecte, în contextul unui flux informaţional enorm. Organizaţiile forţează depăşirea limitelor, încearcă să gestioneze şi să controleze informaţiile de business importante şi să fluidizeze procesele de business.
Prin implementarea unei infrastructuri unice de comunicare, colaborare, ma­nagement al conţinuturilor (ECM) şi Business Intelligence, precum şi prin unificarea proceselor de date structurate şi nestructurate, organizaţia dvs. îşi poate fluidiza managementul şi controlul conţinuturilor, datelor şi proceselor din toate zonele de activitate.
Modelul de optimizare al infrastructurii software şi cel de sporire a producti­vităţii de business include funcţiona­lităţi care pot simplifica modul în care angajatii dvs. asigură şi gestionează conţinutul, colaborează şi găsesc informaţii care optimizează perspectiva asupra afacerii.
Pentru informaţii suplimentare marcelina.joavina@microsoft.com
(continuare în numărul viitor)



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite