Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

F-Secure răspunde: De ce SPAM-urile reprezintă o problemă atât de mare? Care este soluţia să scăpăm de SPAM?

30 Mai 2007




Câţi bani pierdem fiindcă primim SPAM-uri?
SPAM-urile reprezintă acum aproximativ 80% din traficul de email. Acestea implică un cost foarte mare pentru companii. Să luăm exemplul unei firme cu 100 angajaţi şi un salariu mediu de 400 euro. La o medie de 10 minute pierdute zilnic de fiecare angajat pentru ştergerea SPAM-urilor, costul (doar cel direct din salarii) este de peste 9,000.00 euro. La acest cost se adaugă costul benzii Internet folosite abuziv de SPAM-uri, estimat undeva la 1,000.00 euro pe an. Pe scurt, o companie cu 100 angajaţi pierde în jur de 10,000.00 euro pe an fiindcă primeşte emailuri nesolicitate şi care nu au nici o legătură cu obiectul de activitate. Un cost imens care începe să fie din ce în ce mai conştientizat de companii!


Disconfortul creat de SPAM-uri
În afara costurilor reale, există şi alte neajunsuri create de primirea unei informaţii nedorite:
- Distragerea atenţiei angajaţilor
- Disconfortul la care este supus un mana­ger de top (cu timpul extrem de preţios), care este nevoit să piardă zilnic vremea cu ştergerea de spam-uri. Este paradoxal exemplul omului de afaceri care îşi achi­ziţionează cele mai noi tehnologii (maşină, laptop, telefon mobil de ultimă generaţie), însă pierde zilnic peste 10 minute ştergând SPAM-uri.
- Un anti-spam performant a trecut de la stadiul de lux la cel de necesitate. Practic, prezenţa sau absenţa SPAM-urilor este parte din confortul oferit de firma angajaţilor.


SOLUŢIA: F-Secure Messaging Security – cel mai performant produs de pe piaţă
- Protecţie imbatabilă anti-spam şi anti-virus direct la nivel gateway – tehnologia Proofpoint MLX;
- Instalare extrem de uşoară – aprox. 15 minute de la deschiderea cutiei;
- Consola de administrare bazată pe web şi compatibilă cu orice tip de server email;
- Modul “zero hour” pentru protecţia împotriva atacurilor de tipul “virus outbreak”;
- Raportare în timp real;
Oferta specială de la F-Secure:
- Evaluare gratuită a F-Secure Messaging Security Gateway timp de 2 săptămâni pentru orice companie cu minim 100 utilizatori email. Vă puteţi înscrie pe lista de evaluare la: www.infodesign.ro
- Toate instalările de evaluare din lunile mai şi iunie 2007 vor fi însoţite de un cadou - tricoul nostru inscripţionat cu declaraţia unui Client “nemulţumit” ;)



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite