Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Orange - de la GSM la 3G+, īn 10 ani

03 Iulie 2007



În luna în care sărbătoreşte 10 ani de prezenţă în România (iunie 2007), Orange a lansat în 10 oraşe serviciile de date mobile 3G+, care oferă viteze ridicate de descărcare a datelor mobile, de până la 3,6 Mbps.
Orange este singurul operator mobil care oferă acces la servicile 3G atât clienţilor cu abonament, cât şi clienţilor PrePay.
Din 25 iunie, clienţii Orange pot utiliza noua viteză 3G+, la tarifele 3G de până acum. Singura condiţie este ca aceştia să se afle într-unul dintre cele 10 oraşe, unde este disponibilă momentan noua tehnologie: Bucureşti, Timişoara, Cluj Napoca, Constanţa, Braşov, Craiova, Iaşi, Oradea, Galaţi şi Ploieşti.
Pentru abonaţii din aceste oraşe, compania va schimba gratuit cardurile de date şi modemurile aferente, clienţii urmând să beneficieze de noile servicii la tarife 3G. Cei care vor utiliza doar serviciile 3G beneficiază de noi abonamente la tarife mai mici.
Acolo unde nu este încă disponibil 3G+, abonaţii vor rămâne conectaţi prin 3G sau prin EDGE.
Până la sfârşitul anului reţeaua de bandă largă a Orange se va extinde, pentru a oferi viteză superioară de transfer al datelor clienţilor din toate oraşele reşedinţă de judeţ, cât şi celor din principalele staţiuni montane.
Serviciile 3G+ pot fi folosite atât pe laptop, de cei mereu în mişcare, cât şi în locaţii fixe, la serviciu sau acasă.
Astfel, oferta 3G+ se adresează atât clienţilor business cât şi utilizatoilor individuali. Pentru companii au fost create mai multe tipuri de abonamente Internet Unlimited prin 3G+. Printre acestea, Internet Unlimited Office asigură acces nelimitat la internet cu 20 de Euro pe lună.
Clienţii persoane fizice, care vor acces la Internet mai ales seara şi în weekend, pot alege abonamentul Internet Night & Weekend, cu 10 euro pe lună.
Echipamentele de conectare constau în carduri de date 3G+ pentru laptop şi modemuri USB 3G+ pentru conectare la desktop şi sunt oferite gratuit clienţilor cu abonamente de date mobile de 20 de euro pe lună şi contract pe 24 de luni.
Serviciile 3G+ sunt disponibile şi în roaming, în 15 ţări europene.
În ce priveşte numărul de abonaţi la serviciile de Internet, Orange avea la finele anului trecut 400 de mii de clienţi, oficialii companiei preconizând o dublare a acestei cifre, până la finele anului curent.


Eduard Paraschiva



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite