Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Crestere de 23% a bugetului pentru IT in 2007

04 Iulie 2007



CIO Council, Asociatia Directorilor de Tehnologia Informatiei si Comunicatii din Romania, a anuntat o crestere medie de 23% a bugetelor IT fata de anul 2006. Conform raportului anual CIO pentru 2007- “Agenda CIO”, aceste bugete vor fi alocate pentru dezvoltare.
Baza studiului o constituie raspunsurile date de 25 de directori IT ai celor mai mari companii din tara care administreaza, cumulat, un buget IT de 270 milioane Euro, ceea ce reprezinta aproximativ 1,8% din veniturile acestor companii.
CIO Council are ambitia ca prin studiile sale sa devina „un fel de Gartner al Romaniei” si sa ofere informatie de aceeasi calitate, declara Calin Rangu, vicepresedinte al acestei asociatii.
Studiul indica ca mediul de afaceri cunoaste o concurenta din ce in ce mai acerba: in 2006, 85% dintre companii isi propuneau sa creasca mai repede decat piata. In 2007, aceasta categorie a scazut la 75%. Majoritatea companiilor (53%) , vor creste pe aceeasi piata, prin lansarea de produse si servicii noi, iar 19% vor creste prin achizitii.
Un top al prioritatilor de afaceri ale companiilor ar pune pe primele cinci locuri, in aceasta ordine: imbunatatirea proceselor de afaceri, nevoia de crestere a veniturilor, imbunatatirea competitivitatii intreprinderii, controlul costurilor operationale in toata intreprinderea, furnizarea de servicii care sa sustina avantajul competitiv.
81% din directorii de IT considera inovatia ca fiind importanta pentru companiile lor. In timp ce aproape jumatate din companii (48%) implementeaza cu succes inovatiile, doar 14% din companii vad IT-ul ca pe o sursa de inovatie in afaceri.
Totusi, desi au fonduri si livreaza servicii excelente, multe organizatii IT nu au destule abilitati de afaceri, iar directorul IT nu este un jucator in strategia de afaceri. Cele doua sunt legate intre ele: fara o organizatie cu abilitati puternice de afaceri, directorul IT nu poate fi un jucator in strategia de afaceri.
Prioritatile de top 5 ale unui CIO sunt pentru anul 2007 alinierea organizatiei IT cu afacerea, crearea organizatiei IT perfecte (atragerea, dezvoltarea, retinerea personalului IT corespunzator), implementarea de proiecte care sa contribuie la cresterea afacerii, demonstrarea valorii de afaceri a IT-ului, imbunatatirea calitatii livrarii de servicii IT.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite