Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

SDC, 10 ani de experienta pe piata de Enterprise Content Management

04 Iulie 2007



Volumul de informatii produs zilnic de diferitele zone de activitate din societatea noastra inregistreaza mari cresteri, iar administrarea si structurarea informatiei a devenit un aspect critic. Aparitia recenta a legii arhivarii electronice, in 22 mai anul curent, va alinia Romania la standardele internationale de gestionare si pastrare a documentelor, va reglementa modalitatea de lucru cu documentele in format electronic si va impulsiona segmentul IT care dezvolta solutii de gestionare electronica, cum sunt cele de Enterprise Content Management (ECM).


Dintre cele mai cunoscute solutii ECM, se numara produsele de Document Management (DM) si Content Management (CM). Software-ul de CM utilizeaza tehnologii pentru crearea conditiilor de capturare, gestionare, versionare, stocare, pastrare si furnizare de continut si documente intr-un proces bine definit, iar cele de DM administreaza, prin diferite procese (stocari, scanari), circulatia informatiei in cadrul unei organizatii si ofera functii avansate de regasire a formatelor electronice.
Documentele gestionate de aceste doua aplicatii software pot fi orice fisiere utilizate in mod obisnuit de computer, de la cele de tip text, imagine, multimedia (audio si video), pana la cele de continut web.
Pe plan international, marile corporatii precum IBM, EMC, Oracle, Microsoft sau Xerox si-au facut cunoscute interesul pentru acest segment de piata prin investitiile, achizitiile si dezvoltarile de solutii de managementul documentelor din ultimii ani.


Oferta pietei locale
Pe piata locala, SoftNet Development & Consulting (SDC) se numara printre primele companii care au dezvoltat aplicatii software de CM si DM pe tehnologii IBM, recunoscute de sase ani si pe plan international.
Mihai Popescu, director general SDC, afirma: “In urma cu un deceniu am fost primii care am anuntat implementarea de solutii de document management. Produsele au suportat in timp mai multe imbunatatiri, construind mai multe medii de comunicare conectate intre ele, cu avantaje evidente in utilizare si administrare. Daca ne uitam la modul de lucru al oamenilor din organizatii, vedem ca firmele romanesti consuma inca destula hartie, in ciuda conversiilor in format electronic. Piata de content si document management a crescut constant, gradual, si in ultimii 2 ani am vazut cresteri de peste 25% anual. Legea arhivarii electronice va impulsiona sectorul guvernamental, administratiei publice, bancar, dar si companiile din zona utilitatilor si de telecom. Ne putem astepta si la cresteri de 60%, incepand cu anul 2008.”


eDoc
Produsele SDC, eDoc dezvoltate pe tehnologii IBM sau Java, pe langa utilizarea si administrarea usoara, reduc deplasarile, economisesc timp prin functiile de regasire a documentelor in format electronic, creeaza spatii prin dezvoltarea bibliotecilor virtuale, iar documentele nu mai au nevoie de multiplicare, acestea putand fi vizualizate simultan de mai multi angajati.
Produsele eDoc dezvolta in cadrul unei companii reguli si functii colaborative: la crearea unui document se vede trasabilitatea lui prin mentionarea autorului, a colegiilor care au adaugat continut, evolutia si accesul la proiect.
„Pentru solutiile de management al continutului si documentelor, SDC are astazi o strategie centrata pe nevoile clientului si mai putin pe tehnologie. Putem oferi o gama foarte larga de solutii care pornesc de la solutii pentru organizatii mici si medii cu 50 - 1.000 utilizatori si fara volume foarte mari de documente de scanat. Pentru acestea, una dintre versiunile produsului propriu eDoc (dezvoltat astazi pe IBM Lotus, Java si .Net) poate fi exact ceea ce au nevoie, cu cel mai bun raport pret/functionalitati posibil pe piata.Pentru organizatii medii avem in portofoliu solutiile oferite de Lotus Document Manager, Lotus Workflow sau Oracle Collaboration Suite si vom oferi primele implementari pe piata noului concept adus de Lotus Quikr. Pentru volume mari de documente care se doresc arhivate si pentru organizatii mari oferim o gama de solutii din ce in ce mai diversa. Avem o mare experienta de implementare pentru sisteme foarte complexe pe platforma IBM Content Manager, dar astazi portofoliul nostru de solutii mai include FileNet si produsele de varf de la EMC/Documentum si Oracle. Pentru ca SDC a devenit un furnizor de solutii complete, colaboram cu cei mai mari producatori de echipamente de scanare / multifunctionale si cu jucatorii majori de pe piata produselor de OCR, ICR etc. si dorim extinderea acestor colaborari si la alte firme din domeniu.
De ce sa suporti 10 familii de produse care fac, mai mult sau mai putin, acelasi lucru? Pentru ca ceea ce diferentiaza SDC este competenta adunata de-a lungul celor 10 de experienta in domeniu privind necesitatile beneficiarilor si am vrut sa avem un portofoliu care sa raspunda cat mai bine necesitatilor punctuale ale fiecarui partener cu care lucram”, mai mentioneaza Mihai Popescu.
Beneficiul major al implementarii unei solutii ECM consta in transformarea informatiei, de obicei raspandita si nestructurata, intr-un bun (asset) masurabil, auditabil si disponibil atunci cand este nevoie de el in cadrul proceselor de business.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
simona
eu nu vreau asta ce ai scris tu eu vreau ca sa stiu cu se transforma din dm in cm?
18 Noiembrie 2010, 08:06:07
ceau ce mai faci
eu nu vreau asta ce ai scris tu eu vreau ca sa stiu cu se transforma din dm in cm? hei ca si eu vreau acelasi lucru de ce taci si nu vb cu mine ca vereusdhfiusdhfishgbfhvguifdgvjdbgigf giuhljfg iuxgljh ygsdfhgb uysgigxhg duygdgchfdv
18 Noiembrie 2010, 08:07:20