Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Romsoft integreaza competente si parteneriate

04 Iulie 2007



Numeroase companii romanesti din industria IT se pozitioneaza ca integratori de sisteme, insa dincolo de eforturile de marketing atestarea unor proiecte complexe de integrare cu referinte reale este dificila.
Specialistii atribuie intelesuri multiple notiunii de „integrator”, dar oricat de generoasa ar fi posibilitatea de definire, in industria IT o astfel de companie trebuie sa fie capabila sa implementeze proiecte informatice de complexitate majora cu tehnologii eterogene si sa asigure serviciile necesare de suport. Este vorba, in cele din urma, de aducerea la un numitor comun in cadrul unui proiect „la cheie“ a aplicatiilor informatice cu solutii de stocare, securitate si comunicatii.
Romsoft este una dintre companiile care se incadreaza in profilul comun de integrator de sisteme. In 2006, compania a gestionat simultan derularea a trei proiecte majore de integrare la clienti, precum: PetromService sau Complexele Energetice Turceni si Rovinari, proiecte in care au fost integrate aplicatii Oracle, servere HP precum si echipamente si servicii de comunicatii de la Cisco si Vodafone.

Evolutia catre Integrator de Sisteme
Intrata pe piata ca dezvoltator de aplicatii de gestiune, Romsoft s-a focalizat ulterior pe abordarea completa a solutiilor IT. Astfel, compania si-a dezvoltat abilitati si parteneriate atat pe segmentul software (Oracle, JD Edwards) sau hardware servere sau centre de date (HP, IBM, Fujitsu Siemens), dar si intr-un plan mai extins ce include si consultanta, retelistica, comunicatii, securitate. „Conceptul de integrator de sistem implica o abordare aproape de complet a problematicii IT. Pentru o companie romaneasca este o provocare complexa, deoarece nu implica doar abilitati de integrare in zona hardware, cum ar fi partea de data center, servere etc., ci detinerea unei perspective mai ample a integrarii intr-un proiect a elementelor de infrastructura, conexiuni, comunicatii, cu cele de software. Dezvoltarea Romsoft ca integrator a fost o necesitate aparuta din evolutia pietei, care ne-a determinat sa ne insusim anumite competente. Startul a fost generat de solutiile ERP – core-business-ul companiei noastre ramane implementarea de solutii ERP Oracle si J.D. Edwards –, si de necesitatile pe care aceste solutii le impuneau pentru o functionare in parametri optimi. Ca sa functionam astazi ca integrator am investit constant timp de 7 ani in dezvoltarea de competente“, afirma Claudia Ursateanu, director general Romsoft.


Competente si parteneriate
Baza sistemelor integrate dezvoltate de Romsoft o reprezinta gama de aplicatii si tehnologii Oracle care permit abordarea unor piete extinse atat din segmentul large enterprise, cat si din SMB (small and medium enetrprise). RomSoft este prima companie romaneasca certificata Oracle pe cel mai inalt nivel – Oracle Certified Advantage Partner, iar din 2006 a devenit si primul partener Oracle autorizat pentru implementarea aplicatiilor JD Edwards. Tehnologiile Oracle ofera integrabilitate la nivel de aplicatii, unicitatea tranzactiilor efectuate, reducerea informatiilor redundante, paleta larga de activitati ce pot fi gestionate, de la financiar, logistica, productie, mentenanta, servicii, resurse umane si salarizare, managementul relatiilor cu clientii sau cu furnizorii, toate cuprinse intr-o baza de date unica Oracle, „o singura sursa de adevar”. Mai mult, avand in vedere achizitiile facute de Oracle in ultimii ani, portofoliul ofera perspective majore de dezvoltare.
Peste aceste baze Romsoft si-a dezvoltat multiple competente interdisciplinare la nivel tehnic, dar s-a focalizat cu precadere asupra celor din categoria analiza si consultanta. Strategia companiei nu vizeaza dezvoltarea interna a tuturor competentelor, ci stabilirea parteneriatelor necesare pentru aducerea acestor competente in cadrul unui proiect. Claudia Ursateanu afirma: „Politica noastra a fost sa nu ne axam in mod special pe dezvoltarea de competente tehnice specifice, ci pe modul in care personalul Romsoft poate relationa cu o mare varietate de furnizori. Competentele interne sunt mai ales de analiza si consultanta, deoarece clientul nu vrea o solutie, ci solutia optima din punctul de vedere al necesitatilor sale reale, dezvoltata in functie de infrastructura existenta. Pe aceste considerente am initiat relatii cu Oracle, HP, IBM, CISCO si alti jucatori importanti de pe piata pentru a putea oferi clientilor cele mai bune tehnologii.”
Parteneriatele si usurinta in relationare cu orice vendor sunt, in cele din urma, atu-ul integratorului de sisteme. Spre deosebire de un vendor obisnuit, o companie ca Romsoft poate oferi o paleta mai mare si mai variata de solutii, deci o posibilitate mai mare de a identifica solutia optima la cerintele clientului.
Mai mult, un integrator deoarece ruleaza afaceri constante cu un furnizor are acces rapid la ultimele tehnologii si, de ce nu, la preturi preferentiale.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite