Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

SIDEM isi eficientizeaza procesele de business prin intermediul solutiei Microsoft Dynamics AX

04 Iulie 2007



Implementarea solutiei Microsoft Dynamics AX in cadrul SIDEM (filiala din Romania a grupului SIDEM) a avut o contributie importanta la eficientizarea proceselor de business din cadrul companiei. Solutia a permis automatizarea fluxurilor de aprovizionare si de productie, asigurand o planificare mai buna a acestor procese. LLP Bucharest, singurul partener Microsoft din Romania care a realizat localizarea Microsoft Dynamics AX, a implementat versiunea localizata a acestui sistem la SIDEM.

SIDEM este unul dintre principalii producatori de piese si accesorii pentru autovehicule, fiind parte a grupului SIDEM din Belgia. Grupul SIDEM are o experienta de peste 70 ani in acest domeniu, fiind furnizor pentru jucatori importanti din industria auto. SIDEM Romania a fost infiintata in anul 2001, compania inregistrand an de an cresteri impresionante ale cifrei de afaceri. De asemenea, SIDEM este printre putinele companii din Romania care a implementat standardul ISO-TS 16949, special dedicat industriei auto si sigurantei produselor din acest domeniu.


Situatia initiala si provocari de business pentru noul sistem informatic
Implementarea Microsoft Dynamics AX a inceput in anul 2005 si a fost in mare parte finalizata pe parcursul anului 2006. “Inainte de implementarea Microsoft Dynamics AX, foloseam un sistem informatic care nu acoperea decat nevoile financiar-contabil si de gestiune a stocurilor. Pentru managementul productiei nu dispuneam de o solutie specializata” a declarat dl. Alin Covasa, General Manager – SIDEM filiala din Romania.

“In 2002 productia SIDEM se limita doar la 18 repere. Astazi, producem in Romania peste 1500 de repere, zilnic intrand in procesul de productie in medie doua produse noi. Productia SIDEM s-a dublat in ultimii ani, managementul proceselor de productie fiind astazi practic imposibil fara utilizarea unei solutii ERP (Enterprise Resource Planning) si a unui modul specializat de productie”, a continuat dl. Alin Covasa.


Solutia
Microsoft Dynamics AX prezinta multiple posibilitati de adaptare, putand fi configurata cu usurinta pentru a raspunde diverselor cerinte de business. Produsul integreaza un modul performant pentru managementul productiei, precum si functionalitati avansate pentru asigurarea lantului de aprovizionare. De asemenea, solutia integreaza un puternic modul de master planning si permite planificarea eficienta a tuturor fluxurilor de business din cadrul companiei. “Practic, solutia Microsoft Dynamics a asigurat planificarea si optimizarea in detaliu a fluxurilor de aprovizionare, a productiei si a vanzarilor. Dupa experienta Microsoft Dynamics AX, nu mai pot concepe aceste activitati fara utilizarea unei solutii informatice specializate”, a precizat dl. Covasa.


Beneficii
“Implementarea solutiei Microsoft Dynamics AX a asigurat o crestere cu aproximativ 20% a rentabilitatii activitatilor din cadrul SIDEM”, a declarat dl. Alin Covasa. Implementarea solutiei ERP a avut o contributie substantiala la fluidizarea fluxurilor de business. Integrarea tuturor proceselor din cadrul SIDEM, optimizarea proceselor de aprovizionare si productie, asistarea deciziilor prin rapoarte in timp real sunt numai cativa dintre factorii care au concurat la cresterea in eficienta a activitatilor din cadrul companiei.
Tinand cont de existenta in cadrul SIDEM a unor standarde de calitate stricte specifice industriei auto, implementarea Microsoft Dynamics AX a adus imbunatatiri importante si la acest capitol. “Sistemul a facilitat implementarea trasabilitatii, simplificand procesele de analiza a conformitatii cu standardele de calitate pentru productia realizata de SIDEM”, a precizat dl. Covasa.
Microsoft Dynamics AX permite rularea in timp real a rapoartelor si accesul centralizat la sursele informationale. In acest mod, solutia ofera un suport important in asistarea proceselor decizionale pentru toate palierele de management din cadrul grupului. “Componenta financiar-contabila din Microsoft Dynamics AX a fost destul de greu de implementat. Nevoia de aliniere a sistemului la cerintele legislative din Romania si multiplele modificari din legislatia economica sunt factorii care au condus la aceasta situatie. Existenta versiunii localizate a sistemului dezvoltata de LLP Bucharest a permis implementarea cu succes si a acestei componente”, a declarat dl. Covasa.
Legat de modul de derulare al proiectului si colaborarea cu LLP Bucharest, dl. Alin Covasa a declarat: “Proiectul de implementare realizat cu LLP Bucharest a decurs in conditii bune, in prezent avand un sistem localizat si apt sa raspunda cerintelor specifice. De asemenea, am apreciat colaborarea cu Sorin Pantilimon (Team Leader AX Consulting – LLP Bucharest)”



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite