Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Microsoft pentru corporatii (IV)

04 Iulie 2007



OPTIMIZATI
INFRASTRUCTURA TEHNOLOGICA SOFTWARE
INFRASTRUCTURA SOFTWARE A PRODUCTIVITATII DE BUSINESS
INFRASTRUCTURA APLICATIILOR SOFTWARE


Prin viziunea People Ready Business, Microsoft se concentreaza cu o abordare bidirectionala pentru:
- perfectionarea si simplificarea instrumentelor software care functioneaza deja si
- oferirea de noi instrumente si optimizari, astfel incat utilizatorii sa fie mai productivi. O parte a acestui proces este asigurarea si facilitarea conectivitatii prin adaugarea unor caracteristici de cautare, sortare, sintetizare, coroborare de continut (Enterprise Search).


In ultimii 30 de ani, odata cu amplificarea cerintelor impuse de mediul de afaceri intr-o lume interconectata, am observat o schimbare fundamentala in ceea ce priveste arhitectura aplicatiilor de afaceri. S-a trecut de la aplicatii statice, cu management centralizat si functionalitati pentru client reduse, la aplicatii vaste, rapid accesibile si orientate catre utilizatorul final, sustinute de interfete grafice (GUI), care faciliteaza integrarea cu medii de dezvoltare adecvate si conectivitate extinsa. Aplicatiile din prezent sunt tot mai mult bazate pe o arhitectura orientata spre servicii (SOA): structura flexibila, interconectare prin medii de dezvoltare Web ca .Net, deservind factori formali multipli, prin utilizarea de sisteme flexibile, bazate pe standarde.
Multi dintre clientii nostri trebuie sa faca fata provocarilor rezultate din sustinerea disponibilitatii angajatilor si a altor resurse de la distanta si nevoia constanta de conectivitate, din intensificarea nevoii de conectare atat la sisteme mostenite, traditionale, cat si a unora complet noi, inovatoare.
Mai mult, cresterea cererii pentru livrarea de software ca serviciu (SaaS) amplifica necesitatea unei platforme flexibile, care poate profita de componentele SaaS si poate integra datele aplicatiilor SaaS. Dezvoltarea platformei de aplicatii a organizatiei dvs. poate duce la indeplinirea acestor cerinte si va poate ajuta sa faceti fata provocarilor generate de disponibilitatea sistemului, satisfactia utilizatorilor, productivitate, vizibilitatea informatiilor si scurtarea timpilor de dezvoltare dinamica a aplicatiilor software, suport de business si decizii manageriale.
Pe masura ce avanseaza de la un nivel la altul al modelului de optimizare a infrastructurii platformei de aplicatii, organizatiile inregistreaza o crestere a eficientei, a colaborarii si a agilitatii in ciclul de viata IT:
-dezvoltatorii devin parte integranta a unei echipe mult mai eficiente si dispuse la colaborare
-profesionistii in IT utilizeaza mijloace familiare pentru a administra si livra aplicatii mai eficiente
-beneficiarii afacerii pot sa modeleze rapoarte, sa optimizeze procedurile de afaceri si sa partajeze informatii
O infrastructura de aplicatii optimizata:
- permite departamentului IT sa dezvolte o baza de cunostinte si date de afaceri flexibila si cuantificabila;
- conecteaza sistemele din interiorul companiei si faciliteaza inter-operativitatea;
- motiveaza echipele de dezvoltare pentru livrarea mai rapida de aplicatii puternice, conforme cu necesitatile dvs. de business;
- va ofera dvs. si angajatilor dvs. instrumente de business mai eficiente si cunostinte pentru cresterea productivitatii.


INTEGRAREA TEHNOLOGIILOR MICROSOFT
Viziunea Microsoft asupra infrastructurii de productivitate presupune realizarea unui pachet complet de aplicatii software pentru servere si statii de lucru, care sa fluidizeze activitatea organizatiei si angajatilor dvs. Sistemul Microsoft Office 2007 joaca un rol fundamental in concretizarea acestei viziuni, prin oferirea unei game complete de servicii si aplicatii de business, inclusiv aplicatii pentru fluxul de lucru, cataloage de date de business, interfete cu utilizatorul, formate de fisiere XML deschise si un cadru de lucru (portal) pentru site-uri Web. Cu cat mai avansata este infrastructura, cu atat mai multe resurse va avea organizatia dvs. pentru a-si dezvolta activitatea.
Colaborand cu Microsoft si cu partenerii nostri, si utilizand modelul de optimizare a infrastructurii drept cadru de lucru pentru identificarea functionalitatilor cheie cu impact maxim asupra companiei dvs., puteti implementa tehnologiile, procesele si procedurile necesare pentru a obtine un nivel superior de optimizare a infrastructurii organizatiei dvs.
Abordarea noastra globala ne permite sa ne concentram asupra inovatiilor si consecventei produselor, in cadrul portofoliului nostru. Prin initiativele Microsoft Dynamic Systems, urmarim obtinerea unor sisteme dinamice, auto-administrate. Vom atinge acest obiectiv cu ajutorul managementului bazat pe cunostinte (utilizand modele incorporate pentru un management mai inteligent, inclusiv functii de automatizare), prin proiectarea atenta a operatiilor (recunoscand si incorporand operatiile necesare inca de la inceputul ciclului IT) si prin dezvoltarea unei infrastructuri virtuale (pentru o flexibilitate mai mare, pentru a ne adapta dinamic la conditiile in continua schimbare si pentru a utiliza resursele de calcul in cel mai eficient mod).
Strategia Microsoft si investitiile in cercetare si dezvoltare, in domeniul infrastructurii platformelor de aplicatii, au un domeniu de aplicabilitate larg: servere, statii de lucru si alte dispozitive. Indiferent de domeniul de aplicare, urmarim aceleasi doua obiective principale:
- posibilitatea de interoperare cu tehnologiile si sistemele altor furnizori de solutii si
- respectarea standardelor din industrie, cum ar fi Web Services (WS-) si Simple Object Access Protocol (SOAP).
Ne-am concentrat eforturile in trei directii principale, indiferent de produsele si tehnologiile cuprinse in platforma de aplicatii:
- posibilitatea de dezvoltare mai simpla si mai rapida a sistemelor conectate si adaptabile
Dorim sa simplificam conectarea sistemelor, proceselor, oamenilor si informatiilor intr-un mediu eterogen; va oferim posibilitatea de a crea solutii adaptabile, dezvoltate pentru medii de business si seturi de procese aflate in continua schimbare, precum si scalabilitate la nivel de organizatie, pentru a veni in intampinarea necesitatilor de business viitoare; va oferim tehnologii si procese coerente, de-a lungul intregului ciclu de viata (prin programul Dynamic Systems Initiative), acoperind aspecte diverse precum securitatea, dezvoltarea, implementarea si managementul sistemelor.


- Alinierea domeniului IT cu activitatea organizatiei dvs.
Dorim sa va ajutam sa cresteti productivitatea la nivel de individ, echipa si organizatie si sa obtineti un nivel ridicat de predictibilitate si calitate in dezvoltarea sistemelor; va oferim o vizibilitate superioara asupra proiectelor si activitatii interne a organizatiei dvs., pentru a facilita alocarea mai precisa a resurselor, stabilirea corecta a prioritatilor, managementul riscului si reducerea timpului de dezvoltare si lansare pe piata a solutiilor, prin cresterea agilitatii si vitezei de reactie la necesitatile de business ale organizatiei dvs.


- Instrumente, tehnologii si optiuni de business adaptate necesitatilor dvs.
Va oferim o gama larga de solutii, cu ajutorul partenerilor nostri: producatori independenti de software (ISV) si integratori de sisteme (SI), special instruiti pentru a lucra pe platformele Microsoft; ne concentram asupra scalabilitatii la nivel de organizatie si asupra obtinerii unui cost total de proprietate (TCO) redus; va oferim tehnologii si instrumente familiare, larg raspandite, cu un grad inalt de adoptie.


Pentru informatii suplimentare marcelina.joavina@microsoft.com



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite