Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Granitele tehnologiei depasesc amenintarile de securitate

04 Iulie 2007



Laboratorul F-Secure a constatat un flux semnificativ de rapoarte privind amenintarile de securitate din prima jumatate a anului 2007. De notat este trendul privind raspandirea activitatilor malitioase prin cele mai variate forme de tehnologie si aplicatii. Se pare ca gruparile care orchestreaza atacurile de securitate vizeaza construirea unei economii comerciale malitioase puternice si sustinute, bazate pe atacuri de securitate realizate cu atentie, ce au ca tinta consumatorii, companiile si organizatiile din sectorul public.
Fiind mascat sub forma titlurilor socante ale stirilor legate de evenimente reale (furtunile din luna ianuarie din Europa, de pilda), Storm-Warm s-a raspandit peste tot in lume, la o viteza alarmanta, intr-o singura noapte. Sistemul de depistare de la F-Secure a iluminat pe toate continentele pe masura ce Troianul isi urma cursul.
Industria bancara a continuat sa fie o tinta importanta pentru atacurile de tip phishing. Pe masura ce Troienii au devenit mai complecsi din punct de vedere tehnic, atacatorii au implementat noi tehnici, cum ar fi filtre de continut ce urmaresc indeaproape activitatea online banking a clientilor. Astfel de metode de detectie ajuta atacatorii sa colecteze mai eficient si mai usor detalii bancare. F-Secure considera in continuare ca domenii inaccesibile precum „.bank“ ar putea stopa aproape in totalitate atacurile de tip phishing.
Contribuind la dezvoltarea infractiunilor sofisticate de securitate, atacurile impotriva telefoanelor mobile au devenit mult mai frecvente in ultimile sase luni. SMS-urile spam „personalizate“, loteriile financiare si troienii Viver ce se ascundeau sub forma unor programe utilitare, sunt doar cateva exemple de atacuri asupra telefoanelor mobile. De asemenea, noi spyware au fost raportate pe unele dispozitive cu sisteme de operare Windows Mobile sau Simbian S60 3rd Edition.
O situatie alarmanta este data de troieni si spyware dezvoltati de catre entitati comerciale ce fac profit foarte mare pentru a sustine in continuare dezvoltarea economiei malitioase.


Dupa „F-Secure 2007 Data Security Summary for H1, 2007“ http://www.f-secure.com/2007/



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite