Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ELO - Arhivare e-mail

04 Iulie 2007



In timp ce sistemele de email au evoluat spre platforme centrale de comunicare, capacitatile lor de stocare si management ale cantitatilor mari de date au ramas la acelasi nivel in ultimii ani. Ca o consecinta a nivelului crescut al traficului pe email, companiile trebuie sa se confrunte cu casute postale supraincarcate si o performanta a sistemului in declin.


Avantajele sistemului ELO de arhivare a emailurilor
O cale de iesire din aceasta problema este oferita de componentele serverului de arhiva ELO. Acestea sunt capabile sa stocheze emailuri (sub forma mesajelor text) si atasamentele aferente, precum si fisiere index, intr-o baza de date SQL. Astfel, casutele postale contin informatii de baza si un link catre mesajul arhivat. Mecanisme de cautare puternice permit accesul utilizatorului din cadrul clientului de email, la datele si documentele arhivate. In plus, prin reducerea cantitatii de informatie din baza de date email, apar si avantaje importante precum accesul central si rapid la informatie, atat de necesar in lucrul in echipa. De asemenea, sistemul permite replicarea autorizatiilor pe useri sau grupuri. Aditional, prin procese interne, poate fi implementata solutia grafica de workflow a ELO. Prin acest sistem, utilizatorii sunt permanent informati de activitatile si task-urile lor prin intermediul mesajelor email transmise catre casutele personale. ELO workflow este o componenta de control, cu ajutorul careia utilizatorii pot tine evidenta in mod constant cu procesele de lucru.

Managementul optim al resurselor
Stocarea pe servere determina costuri ridicate, mai ales in cazul unor sisteme de dimensiuni considerabile. Acestea sunt determinate de preturile hard disk-urilor pentru sisteme RAID si SAN, precum si de costurile de administrare si intretinere constante. Aceste sisteme sunt pur si simplu mult prea scumpe pentru stocarea unor informatii a caror utilizabilitate pe viitor nu este clar definita. Astfel de informatii pot fi gestionate cu un cost mult mai redus, utilizand un sistem de arhivare ce este specializat in administrarea unor cantitati apreciabile de informatii si documente.
O solutie rapida este implementarea unui sistem automat de arhivare a emailurilor, serverbased. Atasamentele sunt separate automat din corpul emailului, arhivate si inlocuite cu un link in fiecare mesaj. Intregul proces este complet transparent pentru utilizator. Un proces de verificare automata asigura faptul ca nu se stocheaza duplicate, economisindu-se astfel spatiu de stocare. O componenta de replicare asigura faptul ca serverul de arhiva ELO poate fi configurat intr-un mediu distribuit, similar serverului de email.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite