Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Nortel si Microsoft ofera impreuna solutii de comunicare unificata

04 Iulie 2007



Alianta Innovative Communications (ICA) este o initiativa pe care Nortel si Microsoft au demarat-o in iulie 2006, bazandu-se pe o viziune comuna a comunicatiilor unificate. Prin integrare la nivel tehnologic si de marketing, Alianta transforma modul in care se realizeaza comunicarea in afaceri, reducand costurile si complexitatea, imbunatatind in acelasi timp productivitatea. ICA va permite astfel clientilor sa migreze spre comunicarea unificata si spre tehnologia VoIP, ceea ce va reduce atat TCO, cat si complexitatea infrastructurii. ICA da posibilitatea clientilor de a alege platforma care sa le acopere cerintele de business, oferindu-le in acelasi timp instalare si dezvoltare usoara a retelelor.
Pe plan local, cele doua companii au anuntat in mod oficial parteneriatul, prezentand viziunea lor comuna in cadrul evenimentului de lansare “Innovative Communications Alliance”, care a avut loc si in Bucuresti, la mijlocul lunii iunie. Evenimentul face parte dintr-un roadshow regional, si a cuprins prezentari comune ale celor doua companii, precum si o sesiune de demonstratii tehnologice in timp real. Pentru 2007, trei noi solutii au fost anuntate, solutii care elimina barierele dintre aplicatiile dedicate de tip voce, email, mesagerie si conferinte multimedia: UC Integrated Branch, Mesagerie Unificata, conferinte multimedia. Alte aplicatii posibile sunt: remote call control, conferinte audio, call center, conferinte video, rutarea apelurilor, IVR, integrarea IPT cu suita Office. Dl. Tudor Galos de la Microsoft a prezentat conceptul de comunicatii unificate al companiei, aratand de pilda cum se poate telefona prin IP dintr-o aplicatie Office si schimba date imediat. Sesiunea de demonstratii a fost ilustrativa pentru integrarea telefoniei IP , oferita clientului prin solutia Nortel CS1000, cu facilitatile extraordinare ale Live Communication Server 2005 de la Microsoft.
Microsoft si Nortel impart o viziune unica in acest sens, adica transformarea comunicarii de astazi intr-o solutie integrata, avand un mediu unificat al retelei, generat de o platforma software extensibila de comunicare unficata (UC). “Credem ca impreuna cu Microsoft putem sa ajungem mai repede la aceasta viziune unica, oferind mai mult clientilor si protejand in acelasi timp investitiile existente. Impreuna putem oferi cel mai bun portofoliu pentru comunicatia unificata, evolutie ce asigura si protejarea investitiei, managementul software integrat pentru retele de date, medii mai mari pentru comunicare unificata, i.e. solutii de telefonie integrate cu aplicatii software de productivitate &expertiza si servicii ce pot asigura evolutia necesara”, a declarat Stephane Guez, Nortel ICA Business Manager.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite