Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Siemens creste valoarea investitiilor in Romania

10 August 2007



In prima jumatate a lunii iulie, Siemens si Forte Business Services (Filiala Siemens IT Solutions and Services in Romania) au deschis la Timisoara un Centru Global pentru Operare IT. Mai mult, compania a anuntat deschiderea unui al doilea centru, in acelasi complex de cladiri, pana la finele anului 2007.


Centrul Siemens nu intra in categoria generala de call/contact centre, ci va furniza servicii de suport desk top si server in cadrul unor contracte de outsourcing pe care compania Siemens le deruleaza cu cinci clienti majori. Suportul oferit de cei 200 de angajati este disponibil in germana, engleza si italiana, iar aria de acoperire este una globala. Centrul nu va deservi si clienti din Romania, pentru simplu motiv ca pe piata locala nu exista contracte de outsourcing de mare anvergura. Serviciile de administrare livrate de la Timisoara vizeaza Active Directory, Messaging & Client Services, Managed Server / Storage / ERP / Hosting, Backup si Mainframe. Cel de al doilea centru, ce urmeaza a fi deschis pana la sfarsitul anului, va fi dedicat operarii de aplicatii informatice (baze de date, aplicatii de gestiune financiara etc). Mai mult, in functie de rezultatele curente ar putea fi luata decizia extinderii acestor operatiuni.



Argumente pro-Timisoara


Afinitatea Siemens pentru zona Timisoara este cunoscuta, dar printre argumente se numara calitatea ridicata a resurselor umane, infrastructura disponibila in oras, apropierea fizica de headquarters etc. Conform lui Christian Oecking, Director Operare Globala, Siemens IT Solutions and Services, ,,aderarea Romaniei la Uniunea Europeana a fost un bonus, un argument aditional, erau identificate toate oportunitatile necesare inainte de ianuarie 2007, ceea ce a primat a fost calitatea. Totusi apartenenta la UE va permite centrului din Timisoara sa proceseze datele unor clienti din interiorul Uniunii si care nu ar fi putut fi operate in alte regiuni ale globului“, a mai declarat Oecking.
Investitia facuta de Siemens, este un punct in plus la imaginea pe care Romania si-a creat-o pe piata mondiala a centrelor de suport si o oportunitate pentru o serie de tineri absolventi de Politehnica de a lucra intr-o companie multinationala, cu salarii mult peste medie si cu posibilitatea acumularii unei experiente foarte utile. Pentru a recunoaste importanta investitiilor facute de Siemens la Timisoara la deschiderea centrului a participat si primarul orasului, Gheorghe Ciuhandru. Cu aceeasi ocazie, Dr. Hanns-Thomas Kop, Director General pentru operatiunile din Europa Centrala si de Est ale Siemens IT Solutions and Services, a punctat prezenta Siemens in Romania si angajamentul pe care compania germana il are piata locala. Conform acestor declaratii, Siemens activeaza in Romania pe toate cele sase linii generale de business (IT, Automatizari, Energetica, Transporturi, Solutii Medicale, Electricitate) prin 15 companii distincte si 5 facilitati de productie.


Siemens Romania


In Romania sunt plasate 5 centre de Research&Development cu 2000 de angajati care produc peste 30 milioane euro anual, iar 7 procente din angajatii companiei pe activitatea software sunt localizati in Romania. In general, Siemens in Romania a generat o cifra de afaceri de 290,3 miliarde Euro pentru anul fiscal 2005/2006, iar obiectivul pentru 2007 este de 500 milioane euro. Numarul angajatilor Siemens ca creste de la 3700 la 4400 pana la finele anului. In Romania, activitatile din sfera IT Solutions and Services, sunt derulate prin Forte Business Services, companie care a generat anul trecut o cifra de 30 milioane Euro si care a inregistrat pentru primul semestru al lui 2007 o crestere de 65%. Peste 350 de angajati ai Siemens activeaza in cadrul Forte, iar numarul va creste la peste 600 in urmatorii ani.


Gabriel Vasile



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite