Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

XXL Systems: ERP international dedicat societatilor mici si mijlocii din Romania

10 August 2007



Societatea XXL Systems din Bucuresti, administrata de dl. Florin Constantinescu, este Distribuitorul Exclusiv in Romania al solutiei Mago.Net, un software ERP dedicat IMM-urilor, software pe care multe dintre societatile romanesti l-au adoptat pentru administrarea proceselor lor gestionale si productive. Mago.Net este utilizat de peste 15.000 de societati in Europa si exista mai mult de 400 de distribuitori care il comercializeaza si care ofera consultanta si asistenta tehnica.
XXL Systems este o societate care opereaza de multa vreme in sectorul ERP dedicandu-se mai ales societatilor mari. Experienta din acest sector a convins-o sa infrunte piata mult mai vasta si mai articulata a solutiilor dedicate IMM-urilor, alegand solutia Mago.Net.
L-am rugat pe Florin Constantinescu, administratorul XXL Systems, sa ne povesteasca despre experienta sa dupa cei aproape trei ani de la inceputul activitatii de comercializare a sistemului in Romania.
“Suntem foarte multumiti de rezultatele la care am ajuns pana in prezent”, spune Dl. Constantinescu. ”Cand am inceput colaborarea cu Microarea eram in cautarea unui produs ERP care sa raspunda cerintelor IMM-urilor. Modularitatea unui software ca si Mago.Net, simplu de utilizat si de implementat, ni s-au parut caracteristicile cele mai interesante si, impreuna cu propunerea comerciala, ne-au convins sa devenim distribuitorul exclusiv in Romania” concluzioneaza.



Ne puteti descrie modelul de business urmat de catre XXL Systems pentru comercializarea Mago.Net?


Este foarte simplu: Microarea ne-a ajutat sa reproducem in Romania un model care s-a dovedit a fi convingator, crearea unui canal de distributie care, in afara de comercializarea produsului, ofera si asistenta tehnica on-site pentru clientul final.
Noi ne ocupam de recrutare, de training si de initializarea acestor structuri, dandu-le foarte multa autonomie comerciala, in asa fel incat pot gestiona liber raporturile cu clientul final.


La ce numar au ajuns dealerii care opereaza in acest moment in Romania?


In prezent sunt 10, dar ne asteptam ca numarul lor sa creasca notabil in acest an, ajungand la 25. Exista zone productive unde necesitatea unui software gestional este foarte mare, astfel incat acolo apare incercarea de a stabili contacte cu noi parteneri: ma refer, in particular in zona de vest, in Timisoara, Arad, Oradea si chiar in zona centrala, in Cluj si Brasov.


Ce avantaje oferiti celor care decid sa colaboreze cu XXL Systems pentru comercializarea Mago.Net?


Avantajele oferite de noi sunt multiple: in primul rand, nu exista costuri de investitii, ceea ce cerem de la partenerii nostri este doar frecventarea unui training pentru cunoasterea produsului si furnizarea catorva instrumente comerciale de baza. In al doilea rand, cautam permanent pentru dealerii nostri noi oportunitati comerciale organizand evenimente si campanii de telemarketing, asigurandu-le asistenta tehnica calificata. Un avantaj fundamental este dat de catre comisioanele din vanzari, comisioane printre cele mai mari de pe piata.


In cat timp un dealer devine operativ si poate incepe comercializarea Mago.Net?


Daca partenerul are deja experienta in sectorul ERP, asa cum s-a intamplat cu cativa dintre partenerii nostri, va putea sa inceapa imediat activitatea de comercializare. In cazul partenerilor care desfasoara activitati de vanzare hardware sau consultanta, 2-3 luni de training sunt suficiente pentru a deveni operativi, pentru a comercializa Mago.Net si a putea acorda asistenta. In prima etapa vom fi alaturi de noii dealeri, sustinandu-i in cursul tratativelor celor mai importante, punandu-le la dispozitie chiar si personalul nostru tehnic si comercial pentru a realiza prezentarea produsului si pentru a construi cea mai buna oferta comerciala. Este important in fazele initiale ca dealerii sa fie ajutati sa gaseasca modul cel mai eficace pentru prezentarea ofertelor in baza cerintelor manifestate de catre potentialul client, invingand astfel concurenta, nu numai in ceea ce priveste pretul, ci mai ales, cu increderea si profesionalismul in rezolvarea concreta a cerintelor specifice ale clientului.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite