Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

HP optimizeaza tehnologia ce sta la baza afacerii

10 August 2007



Pentru orice organizatie moderna, o structura IT performanta reprezinta un element absolut indispensabil. De la simpla inregistrare a unei comenzi, la gestionarea stocurilor sau la procesele financiare care presupun o rigurozitate anume, mediul IT devine o veriga de baza a functionarii cu succes a oricarei companii.



In prezent, rolul tehnologiei informatiei s-a schimbat semnificativ. Departe de a mai fi un element de background, un sistem recunoscut doar pentru sprijinul logistic, mediul IT a devenit un motor al afacerilor, un element cu un impact direct asupra imbunatatirii rezultatelor afacerii prin metode precum cresterea satisfactiei clientilor si a veniturilor.
Asadar, planificarea strategica, caracteristica a managementului performant, se extinde si la nivelul departamentului IT. HP anticipeaza aceste tendinte si vine cu solutia care ajuta la masurarea impactului pe care il are tehnologia IT asupra rezultatelor afacerii si la folosirea acesteia pentru ca initiativele strategice ale organizatiei sa se bucure de succes.
Solutiile software HP - Business Technology Optimization (BTO) ajuta la pastrarea unui echilibru intre imbunatatirea rezultatelor afacerii si mentinerea unor costuri operationale la un nivel acceptabil.
Mai mult, solutiile HP inlatura cele doua obstacole care stau in calea realizarii unui echilibru optim intre elementele mentionate mai sus. Una dintre problemele cu care se confrunta organizatiile este aceea ca majoritatea departamentelor IT folosesc mai degraba o tehnologie de management IT mostenita si invechita, decat sa fie promotorul unei abordari IT bazate pe cresterea rezultatelor afacerii. Acest lucru se manifesta in ciuda faptului ca directorii IT recunosc importanta alinierii eforturilor IT cu obiectivele afacerii. Pe de alta parte, departamentele IT au tendinta sa administreze resursele ca pe niste insule, fiecare cu agenda si prioritatile proprii, generandu-se astfel eforturi redundante si timp irosit.
„Optimizarea tehnologiei IT ce sta la baza afacerii reprezinta un punct central al modului nostru de abordare. Aceasta strategie ne ajuta sa le furnizam clientilor cele mai bune servicii posibile si sa ne imbunatatim rezultatele obtinute din IT”, a declarat unul dintre clientii HP, Evan Jafa, prim-vicepresedinte si director pentru tehnologie la First American Corporation.


Business Technology Optimization


Conceptul propus de HP - BTO (Optimizarea tehnologiei IT ce sta la baza afacerii) - se bazeaza pe doua principii cheie:
•Initiativele strategice - cum ar fi agilitatea si flexibilitatea afacerii, implementarile si upgrade-urile aplicatiilor business, cerintele de conformitate - sunt aliniate la obiectivele strategice ale organizatiei si urmaresc imbunatatirea rezultatelor acesteia.
•Organizarea departamentelor IT ca un ansamblu unitar, ce include echipele de strategie IT, dezvoltare si implementare aplicatii software si suport in operare.
Aceste principii stau la baza interventiei solutiilor HP in puncte specifice precum concentrarea pe initiativele strategice IT, cum sunt dezvoltarile si upgrade-urile aplicatiilor software critice, in scopul cresterii rezultatelor organizatiei; alinierea initiativelor functionale IT – cum ar fi managementul portofoliului de proiecte si managementul SOA – cu cele strategice; automatizarea proceselor critice din departamentele IT pentru a promova si implementa colaborarea, a permite echipelor sa imparta informatiile si capabilitatile, precum si sa administreze eficient schimbarile in mediul IT.


Razvan Ali-Mehmed,
Software Sales Manager,
Divizia SGBU (Software Global Business Unit).
Hewlett-Packard (Romania) Srl.
47-53 Lascar Catargiu Blvd., Sector 1, Bucharest.
e-mail: razvan.ali@hp.com
phone: + 40 21 303 84 62;
fax: + 40 21 303 83 03;
mobile: + 40 741 582 528



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite