Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Protejarea serverului de mail este o necesitate

14 Iulie 2004



Atunci cand peste 85% din infectari provin dintr-un trafic de mail incorect protejat, nu mai mira pe nimeni nivelul importantei acordate in ultimul timp protectiei serverelor de mail.


In aceasta luna, BitDefender a lansat versiunea 1.6 (Cherub) a suitei BitDefender for Linux Mail Server. Upgrade-ul este considerat unul major, in conditiile in care au fost adaugate o serie de noi optiuni si functionalitati:


  • optiunile „Drop“ si „REJECT“ pentru eliminarea completa a e-mailurilor infectate, decongestionandu-se astfel traficul mare la care sunt supuse serverele de mail in ultima vreme (si in mod deosebit serverele Internet Service Provider-ilor);
  • carantina intregului mesaj (nu doar a obiectelor infectate);
  • tehnologie AntiSpam imbunatatita care include acum filtru euristic, white list / black list, filtru Bayesian si filtru URL
  • interfata noua de management web-based
  • modulul „Watchdog“ gandit pentru a monitoriza modulele si serviciile BitDefender pentru a le proteja automat impotriva diverselor atacuri externe, a mesajelor malformate sau a erorilor critice de sistem (de genul spatiu insuficient pe disc). Acest modul asigura continuitatea serviciilor BitDefender in cazuri extreme, oferind si posibilitatea de actiuni alternative in momentul in care o anumita actiune nu poate fi efectuata.
  • optiunea „update pushing“–utilizatorii care vor opta pentru acest serviciu, vor beneficia de ultimele update-uri de semnaturi „impinse“ catre serverele lor de catre serverele de update BitDefender chiar in clipa in care apare un nou pachet de update de urgenta (precum in situatia aparitiei unui atac viral extrem de periculos si cu raspandire rapida). in aceste conditii, actualizarea antivirusului se va realiza in timp real, in locul celui programat, reducandu-se astfel la minim pericolul infectarii cu un virus nou. in plus, BitDefender are constant una dintre cele mai rapide reactii din lume la aparitia de noi virusi, fapt confirmat de Virus Bulletin (Marea Britanie) in aprilie 2004 si PC Welt (Germania) in mai 2004; exista asadar toate ingredientele unei protectii in fata noilor amenintari informatice, in cel mai scurt timp posibil.


    Referitor la ultima versiune BitDefender for Linux Mail Server, Mircea Mitu– BitDefender Business Line Manager a declarat: „Prin adaugarea functionalitatilor „Watchdog“ si „update pushing“ suntem la un pas de a atinge unul dintre scopurile urmarite de orice firma din IT: 100 % solutie actualizata cu 0% mentenanta“.
    Realizat pentru companii care folosesc Linux ca platforma pentru serverul de e-mail, suita BitDefender for Linux Mail includea inca din versiunile anterioare solutii dedicate pentru Sendmail, Postfix, Qmail, precum si BitDefender SMTP Proxy pentru compatibilitate cu orice alta platforma (server de mail, independent de sistemul de operare folosit). in noua versiune, 3 noi agenti dedicati au fost adaugati: BitDefender pentru serverele de mail Courier, CommuniGate Pro si Sendmail Milter.


    Aceste produse dedicate, perfect integrate cu serverul de mail, dispun de o structura modulara. in urma testelor interne, dar si ale celor care le-au testat in varianta beta s-a dovedit ca stabilitatea si fiabilitatea lor se pastreaza chiar si in cazul traficului mare de mesaje (peste 500.000 de e-mailuri pe zi, scanare in timp real de peste 2Mbit/s), iar prin folosirea motoarelor de scanare BitDefender (certificate Virus Bulletin, ICSA si Checkmark), scanarea are loc in timp real.


    Tot in timp real are loc si avertizarea prin mesaje de alerta catre expeditor si destinatar, asigurand o excelenta vizibilitate a incidentelor. Statisticile sunt transmise si consolei de management web-based, BitDefender Remote Admin, aceasta fiind instalata pe acelasi server cu BitDefender si destinata administrarii centralizate a serverului de mail de la distanta, din browser, independent de platforma utilizata de catre administrator. in plus, comunicarea dintre serverul de mail si consola este perfect securizata.
    Lasand in voia sortii tocmai serverul de mail, adica poarta de intrare in propriul sistem informatic, este ca si cum v-ati semna singuri falimentul. Asa ca, pentru pastrarea intacta a informatiilor si a sanselor de succes, de preferat este sa lasati BitDefender sa va fereasca de neplaceri costisitoare primite prin Internet.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite