Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Viitorul platilor in spatiul Euro (1)

10 August 2007




Pentru a permite procesarea automata (Straight-Trough-Processing) a tuturor platilor exprimate in Euro, EPC a adoptat o pozitie comuna in elaborarea standardelor.
Astfel, cerintele operationale care descriu informatiile ce urmeaza a fi schimbate intre intermediarii financiari sunt precizate in setul de reguli - rulebooks - pentru operatiunile de transfer credit si debitare directa SEPA. Ele au fost transpuse in elemente de date logice, cuprinse in documentul SEPA Data Model.
Elementele de date logice au fost transpuse de Organizatia de standardizare ISO in standarde de mesaje UNIFI (Universal Financial Industry Message Standards): standarde de mesaje UNIFI (ISO 20022) XML, care vor sta la baza construirii mesajelor standardizate, in baza unui set de instructiuni de implementare SEPA care stabilesc utilizarea standardelor de mesaje UNIFI. Standardele UNIFI vor fi obligatorii pe segmentul banca - banca si recomandate pe segmentul client - banca.
In numerele viitoare - detalii despre schemele de plati si cadrele de lucru integrate SEPA privind platile cu carduri, infrastructurile de compensare si decontare, precum si zona unica de plati prin numerar...


Rodica Tuchila, Consilier principal, Asociatia Romana a Bancilor



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite