Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Antene si instrumente de masura pentru WIMAX

10 August 2007



KATHREIN este lider mondial in productia de antene si ofera un portofoliu variat de produse, incluzand: antene pentru comunicatii sol-aer, antene pentru trenuri si autobuze, antene pentru TETRA/ TETRAPOL/CDMA450, antene GSM si UMTS, antene pentru WLAN/WLL/ WIMAX, antene pentru comunicatii satelit si antene profesionale de emisie pentru radio si TV.
Antenele de WLAN/WLL/WIMAX sunt produse de firma italiana SIRA, membra a grupului KATHREIN. SIRA ofera o gama larga de antene panou pentru statii de baza WIMAX, in gama de frecvente 3,3 – 3,8 GHz, cu deschidere intre 65o si 180o si castiguri intre 13 si 17 dB.



Un alt producator important de antene este firma elvetiana HUBER+SUHNER. H+S ofera o gama foarte larga de antene pentru WIMAX, atat pentru echipamentele client (CPE) cat si pentru statiile de baza. Portofoliul de produse include antene planare/panou si antene omnidirectionale, polarizate liniar sau circular, in benzile de frecventa de 2,4 GHz, 3,5 GHz si 5,8 GHz, precum si antene dual-band 2,4 GHz si 5,8 GHz. H+S ofera si o gama completa de produse complementare antenelor sale, ce contine spliteri, arestori si adaptori de precizie.
ANRITSU, producator mondial de top de instrumente de masura si test pentru telecomunicatii, cu o traditie in domeniu de peste 100 de ani, ofera o gama completa de instrumente de masura pentru comunicatii radio si prin linii de cupru sau fibra optica. Pentru WIMAX, ANRITSU ofera atat instrumente portabile, pentru lucrul pe teren, cat si instrumente de laborator pentru testarea si evaluarea echipamentelor.
Pentru masuratorile pe teren, ANRITSU ofera seria de instrumente portabile BTS Master/Spectrum Master, pe care poate rula software de masura atat pentru WIMAX mobil cat si pentru WIMAX fix. Seria Master este o platforma de masura portabila, bazata pe un analizor de spectru de 7,1 GHz foarte performant. Pe aceasta platforma poate rula software de masura pentru cele mai cunoscute standarde de comunicatie: WCDMA/ HSDPA, GSM/GPRS/EDGE, CDMA, EVDO si WIMAX.
Pe partea de WIMAX instrumentul permite efectuarea a doua tipuri de masuratori: masuratori RF (spectru, putere vs. timp, ACPR si sumar RF) si masuratori de demodulare (constelatie, aplatizare spectrala, EVM vs. subpurtatoare, EVM vs. simboluri si sumar demodulare). Se pot masura urmatorii parametrii RF: puterea in canal (RSSI), puterea in burst-ul de date si puterea preambulului, precum si urmatorii parametrii de demodulare: EVM, RCE, eroarea de frecventa si ID-ul statiei de baza.



Pentru masuratorile de laborator, ANRITSU ofera un analizor de semnal performant, denumit Signature, bazat pe un analizor de spectru de 8 GHz. Instrumentul este usor de operat prin intermediul unui touch-screen iar interfata este foarte prietenoasa si intuitiva, ruland sub Windows XP. Instrumentul poate face analiza tip OFDMA sau OFDM. Se pot realiza urmatoarele tipuri de masuratori: CCDF, constelatie, date spectrale EVM, date temporale EVM, densitatea de putere spectrala, semnal vs. timp, aplatizare spectrala, sumar informatii OFDMA/OFDM.
Un alt instrument util in masuratorile WIMAX este generatorul de semnal vectorial ANRITSU MG3700A. Cu ajutorul software-ului asociat – IQ Producer – se pot genera pe PC diverse forme de unda tip WIMAX, ce pot fi apoi incarcate in generatorul MG3700A. Acesta la randul sau genereaza respectivul semnal WIMAX ce poate fi folosit ulterior in diverse masuratori de laborator.


ROMKATEL SRL este distribuitorul exclusiv in Romania al produselor KATHREIN, HUBER+SUHNER si ANRITSU.
Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la
tel. (021) 322.7440/41,
fax. (021) 320.4408 sau
e-mail office@romkatel.ro.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite