Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Ramnicu Valcea, pe harta Incubatoarelor Tehnologice si de Afaceri

13 August 2007



Incubatorul Tehnologic si de Afaceri ITA-ICSI Rm. Valcea a fost inaugurat la sfarsitul lunii iunie si inclus in Reteaua Nationala a Entitatilor de Inovare si Transfer Tehnologic.
Misiunea Incubatorului Tehnologic si de Afaceri ITA-ICSI Rm. Valcea este de a facilita initierea si dezvoltarea de noi intreprinderi inovative bazate pe tehnologie avansata, fiind autorizat sa presteze o gama larga de servicii:
•Servicii privind accesul la infrastructura de comunicare •Servicii de asistenta in afaceri pentru inovare si transfer tehnologic •Servicii de cercetare-dezvoltare •Servicii de informare tenologica, audit tehnologic, veghe si prognoza tehnologica •Servicii de asistenta si consultanta pentru realizarea de modele experimentale si prototipuri •Servicii de asistenta a agentilor economici si in special a intreprinderilor mici si mijlocii •Servicii privind obtinerea de fonduri in cadrul unor programe nationale si internationale.
Spatiile create permit dezvoltarea a 12 firme, avand obiectul de activitate apropiat de cel al institutului, realizandu-se o productie de transfer din inventiile pe care institutul le-a promovat in toata Europa. Pana in prezent, in cadrul ITA-ICSI Rm. Valcea sunt incubate 10 IMM-uri cu diverse domenii de activitate acreditate, beneficiind de acces la infrastructura, servicii specializate, servicii de asistenta, servicii de paza si protocol.
Obiectivele generale ale acestui demers sunt: sustinerea efortului de inovare in economie si societate, stimularea inovarii si transferului tehnologic in scopul introducerii in circuitul economic a rezultatelor cercetarii, cresterea calitatii si competitivitatii produselor, proceselor si serviciilor, sustinerea strategiilor de dezvoltare regionala durabila.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite