Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Instanta europeana confirma amenda impotriva Microsoft

22 Septembrie 2007



Tribunalul de Prima Instanta din cadrul Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene (CJCE) a dat publicitatii pe data de 17 septembrie 2007 decizia sa cu privire la cererea Microsoft de a anula sau a micsora amenda acordata de Comisia Europeana pe data de 23 martie 2004.
Tribunalul a confirmat amenda de aproape jumatate de miliard de euro impotriva companiei americane, dand dreptate in cea mai mare parte argumentelor propuse de Comisia Europeana. Astfel Tribunalul a luat in discutie trei elemente esentiale ale cazului:
1. Refuzul Microsoft de a pune la dispozitie informatii referitoare la interoperabilitatea sistemelor de operarea Microsoft pentru serverele workgroup. Instanta a confirmat pozitia Comisiei in aceasta problema si a respins cererile Microsoft.
2. Livrarea Windows Media Player cu sistemul de operare Windows intr-un singur pachet. Si in acest caz instanta a considerat ca opinia Comisiei este bine fundamentata si corecta.
3. Decizia Comisiei de a numi un expert independent care sa monitorizeze Microsoft cu privire la implementarea obligatiilor. Instanta europeana a anulat aceasta decizie, considerand ca permisiunile date expertului de a avea acces direct la documentele Microsoft, inclusiv la codul sursa depasesc limitele pe care Comisia ar fi putut sa le acorde acestui expert.
In consecinta Tribunalul de Prima Instanta constata ca a existat un abuz de putere dominanta pe piata si mentine amenda de 497 de milioane de euro.
Mai multe detalii in urmatoarea editie a Market Watch.


Bogdan Manolea



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite