Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Am afacerea mea...

22 Septembrie 2007



Am afacerea mea de succes. Visul care a pornit de la o investitie minima si cativa angajati, s-a transformat in realitatea catorva sute de oameni care lucreaza in compania mea.


O data cu dezvoltarea afacerii, reteaua de calculatoare a crescut fulgerator. Legatura cu majoritatea clientilor este pastrata pe mail, comunicarea si derularea intregii activitati depinde in masura de 80% de Internet, facturarile in timp real, rapoartele de vanzari, ofertele, stocurile, contabilitatea se regasesc in reteaua interna. Aproximativ 100 de statii de lucru, server de mail, server de baze de date, Share Point si... multe cabluri. La inceput am folosit un produs de securitate gratuit pentru intreaga retea.



Urmatorul pas a fost angajarea a doi specialisti IT care se ocupa de toate acestea si care mi-au recomandat inca de la inceput bugetarea unei solutii de securitate IT dedicate arhitecturii noastre IT. Fiind multumit de nivelul de protectie din momentul respectiv, nu am considerat investitia ca fiind absolut necesara in acel moment.
Cu toate acestea, nu am putut sa nu observ unele lucruri care m-au pus pe ganduri. Angajatii mei petreceau o buna bucata din zi incercand sa dibuiasca printre miile de email-uri nesolicitate pe cele valide. Cateodata, unul-doua si odata chiar intreaga retea a fost blocata din cauza unui virus capatat absolut intamplator. Cei doi specialisti IT nu mai reuseau sa termine cu “reparatul” diverselor probleme de soft aparute in fiecare zi: instalari, dezinstalari, boot-ari etc.
In anul urmator am devenit extrem de interesat de posibilitatea achizitionarii unei solutii de securitate IT, care sa imi poata oferi si securitatea integrata pentru toti utilizatorii din retea. Impreuna cu departamentul IT, am creionat cam ce ne doream de la un asemenea produs.


Sfaturile specialistilor mei, precum si recomandarile furnizorului meu de produse si solutii IT, s-au finalizat cu semnarea unui contract. Am ales suita BitDefender. Deoarece caracteristicile solutiei ne-au determinat sa marcam afirmativ toate cerintele de pe lista noastra:


- Consum redus de resurse si impact mic asupra vitezei de lucru a retelei
- Partajarea in siguranta a fisierelor si a documentelor prin intermediul unor solutii dedicate serverelor de fisiere
- Siguranta traficului pe Internet
- Trafic de mail redus, datorat filtrelor antispam pe multiple niveluri
- Protectie e-mail impotriva a numeroase programe periculoase
- Stabilitate mare indiferent de platforma utilizata
- Protectie antivirus, firewall, antispam, antiphishing si antispyware pentru fiecare statie de lucru
- Protectie euristica proactiva impotriva pericolelor informatice nou aparute prin intermediul tehnologiei proprietare de detectie proactiva B-HAVE inclusa in fiecare solutie BitDefender
- Administrarea centralizata a produselor BitDefender pentru statiile de lucru pe platforme Windows.


BitDefender ofera acum retelei mele protectie performanta si completa. Departamentul IT apreciaza usurinta de administrare a intregii retele prin intermediul unei interfete intuitive a solutiei de securitate. In plus, compania noastra, beneficiaza de actualizari si upgrade de generatie gratuit pe toata perioada licentierii, precum si de suport tehnic profesional 24/7 online/telefonic. BitDefender reuneste o serie de solutii de securitate integrate ce au un raport calitate-pret accesibil, care imi permit sa pot folosi bugetul IT si pentru alte investitii.
In acest moment, atat eu, cat si intreaga mea echipa, ne putem concentra in deplina siguranta asupra dezvoltarii afacerii.


Un antreprenor de succes! Pentru mai multe detalii va recomandam sa vizitati www.bitdefender.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
vanea
http://qfyq.asfet.ru/579206976/5220246/ cele mai bune eseie
24 Martie 2015, 10:34:30