Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Servicii mai bune pentru cetateni

22 Septembrie 2007



Aflata intr-un proces profund de reforma structurala, administratia publica romaneasca are o nevoie acuta de informatizare pentru a se alinia la standardele Uniunii Europene. Informatizarea inseamna mai ales reducerea birocratiei si a volumului de munca pentru functionarii publici, dar si servicii mai bune pentru cetateni. Solutia sta in adoptarea si adaptarea aplicatiilor informatice la realitatea romaneasca. Am aflat de la Cristina Itcus, Consultant de Business pentru Administratia Publica in cadrul SIVECO Romania, cum poate compania pe care o reprezinta sa sustina acest proces de informatizare.


In ultimele luni, SIVECO Romania a organizat o serie de intalniri cu reprezentantii sectorului public, iar recent ati participat la conferinta ANIAP. Care este scopul acestor intalniri?


SIVECO Romania se implica in modernizarea administratiei publice de mai multi ani si pe mai multe planuri. Pe unul dintre aceste planuri se inscrie si campania de informare initiata la inceputul anului. Este vorba de o serie de seminarii organizate cu scopul dezbaterii procesului de informatizare si eficientizare a administratiei publice, de prezentare a beneficiilor pe care le pot castiga institutiile. Totodata, am diseminat si solutiile software pe care le-am dezvoltat pentru acest sector.
Seminariile de prezentare s-au desfasurat in orasele Timisoara, Piatra Neamt, Craiova si Cluj-Napoca, dar au avut un caracter regional. Au participat reprezentanti ai administratiilor publice si serviciilor de utilitati publice din judetele Arad, Caras - Severin, Hunedoara, Timis, Iasi, Botosani, Bacau, Neamt, Suceava, Vaslui, Dolj, Gorj, Olt, Mehedinti, Valcea, Cluj, Satu - Mare, Salaj si Bistrita – Nasaud. Exigentele consumatorilor de servicii publice sunt din ce in ce mai ridicate, iar presiunea pe care societatea, in ansamblul ei, o impune in directia eficientizarii acestui domeniu, este tot mai mare. Intentia noastra este sa aducem oamenii din institutiile publice fata in fata cu beneficiile pe care le asigura solutiile informatice si cu proiectele noastre de succes.



Au fost discutate studii de caz generice sau proiecte concrete finalizate de SIVECO?


SIVECO Romania detine numeroase referinte in domeniul administratiei publice locale sau centrale, iar specialistii companiei dispun de o expertiza profunda in domeniu. Mai mult, experienta SIVECO in proiectele derulate cu administratia publica permite definirea unor modele de procese eficiente, atat intre departamentele institutiilor publice, cat si catre cetateni. Reprezentantii institutiilor publice cunosc cel mai bine specificul activitatilor desfasurate, astfel incat seminariile nu au fost simple prezentari, ci discutii active pentru o informare bilaterala.
Un studiu de caz amintit frecvent la aceste evenimente, prin complexitatea proiectului, a fost implementarea sistemului informatic integrat SIVECO Applications la Primaria Municipiului Bucuresti, proiect care a condus la imbunatatirea activitatilor din intreaga institutie, ceea ce a permis o comunicare mai eficienta cu cetateanul.


Dincolo de dimensiunile Bucurestiului, ce face acest proiect sa fie un model?


Proiectul de la Primaria Bucuresti a inglobat o serie de tehnologii performante foarte cautate in mediul privat. Instrumentele de Business Inteligence sunt un astfel de exemplu, iar SIVECO Business Analyzer, integrat in sistemul implementat in cadrul Municipalitatii Bucuresti, are rolul de integrator al informatiilor din cadrul institutiei. Sistemul asista conducerea in timp real in procesul de luare a deciziilor, intr-o maniera flexibila, adaptandu-se la particularitatile administratiei publice. A mai fost implementat totodata si Sistemul Informatic de Management al Documentelor si al Fluxurilor de Lucru – SIVADOC. SIVADOC se integreaza cu celelalte sisteme informatice existente in cadrul PMB, si anume CRM, Banca de Date Urbana, Arhiva Electronica, SIVECO Applications si INFOCHIOSC. Am mai implementat AeL Enterprise, o platforma integrata completa de instruire si gestiune a continutului, dedicata mediilor de instruire din cadrul organizatiilor precum si Solutiile Portal, colectii complexe de site-uri web care ofera o gama larga de informatii si servicii online, cum ar fi mesageria electronica (e-mail), aplicatii Intranet, cautare avansata de informatie, management de continut si de documente etc. Din punctul nostru de vedere, administratia publica are nevoie de software de cea mai noua generatie. SIVECO Romania vine in intampinarea acestei cereri cu solutii complexe, capabile de a gestiona eficient resursele institutiilor publice si de a le acoperi complet cerintele specifice.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
MIHAIL GEORGEVICI
FundaÅ£ia MCP (MASS COMMUNICATION POWER) trece în cel de-al 12-lea an de activitate Åi ureazÄ tuturor prietenilor sÄi, LA MULÅ¢I ANI ! Decembrie 2008 Dragi prieteni, Avem plÄcerea sÄ vÄ informÄm cÄ Ã®ncepând cu anul 2009, cetÄÅ£enii, instituÅ£iile publice, organizaÅ£iile, printr-o mai bunÄ comunicare, ar putea sÄ beneficieze de mari performanÅ£e. VÄ informÄm cÄ materialele transmise de MCP Press Agency au generat efecte mediatice atât pe plan intern cât Åi internaÅ£ional. Ca urmare, vÄ prezentÄm doar câteva aspecte ale realitÄÅ£ii obiective, cum ar fi: 1) la nivel naÅ£ional, dupÄ publicarea articolului "Noutate ! Ãncepând cu anul 2008, funcÅ£ioneazÄ pe site-ul NEOGEN.RO , "Clubul CU VEÅTI BUNE ", (http://incepandcuanul2008maimultevestibune.blogspot.com), au avut loc dezbateri parlamentare Åi mai mult decât atât, au fost întreprinse unele mÄsuri legislative, 2) la nivel internaÅ£ional, la numai un an dupÄ difuzarea comunicatului trustului nostru de presÄ, postat pe site-ul « Curaj.Net - ExprimÄ-te ! », încÄ din ziua de 15 ianuarie 2007, intitulat " ÃN MEMORIA LUI Dr. MARTIN LUTHER KING", a fost ales noul preÅedinte al SUA, Barack Obama. (http://mcppress.blogspot.com). OrganizaÅ£ia noastrÄ este interesatÄ de mediatizarea problemelor importante cu care se confruntÄ cetÄÅ£enii Åi va cere în acest sens o mânÄ de ajutor real din partea politicienilor. DeÅi continuÄm sÄ facem lobby pentru România, pânÄ Ã®n prezent nu am cerut donaÅ£ii sau sponsorizÄri, deoarece nu urmÄrim interese financiare, avem caracter apolitic Åi nonprofit. Cu acest prilej, vÄ semnalÄm Åi un aspect neplÄcut, care din pacate, este tolerat de unele persoane Åi pe care îl combatem; manipularea, << jocul unor grupuri de interese >> cu nume celebre sau ascunseâ¦Ã®n dauna interesului public. Ãn acest sens, vÄ rugÄm sÄ ne sprijiniÅ£i în limitele posibile, în derularea campaniei cu caracter permanent "MERITUL CETÄÅ¢EANULUI PUTERNIC" ( MCP ) (http://vremsarespectamnusamanipulamcetatenii.blogspot.com). VÄ propunem o implicare activÄ, concretÄ Åi transparentÄ Ã®n prezentarea adevÄrului în cazul problemelor importante din cadrul comunitÄÅ£ii. ÃncercÄm cu sprijinul potenÅ£ialilor sponsori, sÄ gÄsim soluÅ£iile de îmbunÄtÄÅ£ire a vieÅ£ii românilor Åi de prevenire a unor posibile pericole. Dorim sÄ vÄ alÄturaÅ£i iniÅ£iativei « MCP » . Avem speranÅ£e cÄ vom îmbunÄtÄÅ£ii imaginea României, mai ales cÄ numÄrul susÅ£inÄtorilor acestei campanii naÅ£ionale este în creÅtere continuÄ. Persoanele care vor sprijini campania « MCP », vor fi evidenÅ£iate cu titlul; "MERITUL CETÄÅ¢EANULUI PUTERNIC" Åi rezultatele vor fi intens mediatizate în Å£arÄ Åi strÄinÄtate. SperÄm sÄ aveÅ£i parte numai de bucurii în aceste zile de sÄrbÄtoare, vÄ aÅteptÄm cu interes Åi vÄ mulÅ£umim ! La mulÅ£i ani fericiÅ£i, cu sÄnÄtate Åi realizÄri pe toate planurile ! (WWW.mcppress.ro, agency@mcppress.ro, 0723 945 840). MIHAIL GEORGEVICI, PreÅedintele MASS COMMUNICATION POWER
31 Decembrie 2008, 06:52:58
MIHAIL GEORGEVICI
DE CE SE FERESC POLITICIENII DE FORTA OTV ? Alaturi de acestia, am observat ca sunt si primarii si chiar trusturile de presa. Nu ma mir de reactia lor, acum doi ani in urma am transmis in toata mass-media articolul: âCAMPANIE PENTRU MASS-MEDIA CURATAâ. Nu am primit raspuns nici pana in prezent, desi materialul a fost publicat si in strainatate. Cu toate acestea, o parte din liderii politici si chiar jurnalisti au incercat sa prezinte realitatea din zilele noastre, aceea a existentei grupurilor de interese, la care trebuie sa aderi, daca vrei sa mananci o paine pentru a supravietui sau a te capatui intr-un fel. Recent, am citit in âThe International Harald Tribuneâ un articol intitulat: Regulile revolutiilor din secolul al XXI-lea. Cu acest prilej, au fost prezentate cele opt reguli ale vietii politice moderne facandu-se referire si la activitatea presedintelui Venezuelei, Hugo Chavez. Un capitol interesant este demn de a fi retinut: âDemocratia s-a devalorizat. Chavez a organizat mai multe referendumuri si alegeri de cand a sosit la conducere, cu noua ani in urma. Insa atunci cand puterea legii este absenta, cand transmisiunile posturilor de televiziune sunt cenzurate, cand certificatele de nastere si cartile de identitate pot fi cumparate pentru cateva sute de dolari, cand zeci de miliarde de dolari lipsesc din bugetul national, cand sistemul judiciar este supus si cand coruptia reprezinta un stil de viata â democratia si nepotismul se apropie mai mult ca oricand. Noile formulari â âdemocratia suveranaâ a Rusiei sau âdemocratia socialistaâ a lui Chavez - nu fac altceva decat sa ascunda acest fapt. (Din revista âEsentialâ, rubrica âCulturaâ). Dupa cum stim, marea majoritate a populatiei necajite si manipulate politic isi doreste un partid care sa le apere interesele si nu unul cu traditie nationala doar in titulatura. Cetatenii Romaniei asteapta in continuare realizarea acestui deziderat. Este socant cum toti reprezentantii partidelor se ocupa de protectia sociala, iar aceasta, din pacate, departe de standardele UE si NATO, nu se abordeaza decat declarativ si prea putin in realitate. Faptul ca acest post de televiziune OTV, al poporului, nu este luat in seama de cei din conducerea tarii, politicieni, guvernanti si reprezentanti mass-media â constituie o discriminare fara precedent in Romania, de aceea propun mediatizarea larga a acestui material, pe toate canalele mass-media si in intreaga lume ! Nu trebuie sa ignoram forta poporului, NU VOM SCAPA DE EA, NICI IN MORMANT⦠acum si nu alta data, sa tinem seama ca: "Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta."Woody Allen â Felicitari prof.dr. Cojocaru si jurnalistului Barbu Tudor, care au reusit sa mobilizeze masele in drumul lor catre victorie, sa polarizeze atentia publica, am in vedere propunerea de initiere a partidului cu P la puterea a treia, âPARTIDUL PUTERII POPORULUIâ ! Va multumesc pentru aceasta initiativa si mult succes, Mihai Georgevici, MCP Press Agency Fondatorul campaniei de informare âMERITUL CETATEANULUI PUTERNICâ
31 Martie 2010, 02:55:56