Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Canon isi intareste prezenta pe piata scannerelor de retea!

22 Septembrie 2007



Compania Canon a anuntat la inceputul lunii septembrie lansarea a doua scannere din gama profesionala ScanFront 220 si 220P, destinate grupurilor de lucru din corporatii si IMM-uri. Aceasta grupa de scannere, din familia mai numeroasa a echipamentelor de scanare, este considerata a fi cu potentialul de crestere cel mai mare, de 15% la scannere din categoria workgroup si pana la 46% la scannere de retea, fata de numai 14% cat se estimeaza cresterea in ansamblu a intregii game in piata de scannere pentru perioada 2007 – 2011 (conform unui raport Infosource 2007).



Responsabilii Canon, in frunte cu Sean Suematsu, directorul de marketing pentru noi solutii de business al Canon Europa, Omer Zimmer, manager de comunicare si marketing pentru Canon CEE si Ben Coles-Porter, expert de marketing pentru produsele Canon, prezenti la conferinta care a avut loc la sediul Canon Europa din Londra, aflat in imediata vecinatate a celebrului Hyde Park si a magazinelor Harrods, au accentuat interesul strategic pe care il acorda dezvoltarii segmentului de echipamente de scanare, pentru a raspunde nevoii crescande, consemnate atat in zona de business, dar si in segmentul de consumer, aceea de captare, transmitere si stocare de documente in format digital, definind acest obiectiv al Canon ca „business critical”.
Referindu-se la Europa si subliniind importanta acestei zone geografice, unde vanzarile Canon au totalizat anul trecut 8,8 mld. euro (reprezentand 32% din cifra totala a Canon, fata de aportul de 31% din cele doua Americi si 22% din Japonia), a fost afirmata „atentia” pe care Canon o acorda tarilor din Europa Centrala si de Est, pentru potentialul pe care il reprezinta, demonstrat recent prin pozitia a treia ocupata in topul vanzarilor de plottere, dupa Marea Britanie si Germania (conform aceluiasi raport Infosource 2007).



De altfel, sefii regionali de la Canon, aflati dupa o recenta vizita in Romania, ne-au transmis entuziasmul lor generat atat de mancarea buna de la noi, cat si de cresterile raportate la vanzarile de echipamente Canon.
In prezentarea sa, Sean Suematsu a declarat reprezentantilor de presa prezenti la Londra ca ambitia Canon a fost de a raspunde nevoii de fluidizare a circuitului documentelor din companii, mai ales acolo unde aparuse un loc ingust, si anume in zona scannerelor de retea, si de aceea au fost create cele doua modele ScanFront 220 si ScanFront 220P (acesta din urma permite autentificarea utilizatorului dupa amprenta digitala, precum si sistemul de detectie Ultra Sonic Double Feed de detectare si preintampinare a blocarii in scanner in timpul alimentarii a foilor cu indoituri sau defecte sau de preluare simultana a doua pagini).
Principalele caracteristici ale unui astfel de scanner sunt, in primul rand, simplitatea in utilizare, securitatea asigurata documentelor, dimensiunile reduse, administrarea usoara in retea. Scannerul se conecteaza direct in reteaua companiei si permite, pe baza unui protocol de securitate, trimiterea documentelor scanate catre foldere, site-uri FTP, adrese de email sau dispozitive de stocare de tip USB. Formatele in care se obtin documentele scanate sunt imagini .jpeg si .tif, precum si in formatul .pdf. Datorita sistemului optic de recunoastere a caracterelor (OCR), fisierele .pdf pot fi transformate in text editabil.
Orice utilizator dintr-un birou dotat cu ScanFront 220 nu trebuie decat sa-si introduca parola de acces, sa scaneze documentul original si sa il trimita la destinatia dorita cu viteza de 26ppm si 52 ipm, caracteristica gamei profesionale a acestor echipamente.



ScanFront are un ecran de 8,5 inch TFT (de tip touchscreen) pe care se fac setarile corespunzatoare lucrarii de scanare care urmeaza. Usurinta in lucru este data de vizualizarea imaginii color scanate si de posibilitatea rotirii sau ajustarii acesteia (marire sau micsorare) inainte de trimitere. Operatiile cu scannerul sunt simplificate si prin capabilitati precum: alimentatorul cu foi de scanat, care accepta si business card-uri, inclusiv cu suprafete embosate, documente de dimensiuni variabile, autodetectarea dimensiunilor documentelor.



Pe langa usurinta in utilizare si productivitatea foarte buna, in conceperea gamei de scannere ScanFront s-a avut in vedere si asigurarea unui nivel de securitate a documentelor foarte inalt. Fiecare user se logheaza cu o parola de acces sau cu encriptare de tip pdf. Sau pentru versiunea ScanFront 220P exista autentificarea prin amprenta digitala. De asemenea, administratorul de sistem acorda utilizatorilor diferite nivele de acces, pe care in plus ii poate inregistra si autoriza de la distanta, ceea ce le permite acestor dispeceri „remote” sa gestioneze cu usurinta o intreaga flota de scannere ScanFront.
Principalii competitori pe acest segment de piata sunt Hewlett-Packard, Fujitsu si Kodak, dar, asa cum a comentat Sean, “competitia este mama progresului, nu ne deranjeaza, ci, dimpotriva, constituie o continua provocare. Oricum, pe segmentul de scannere exista foarte multi producatori din zona de consumer care migreaza catre segmentul de utilizatori din categoria business, ceea ce va accentua concurenta in viitor”.
Deja disponibile in Europa la preturi (recomandate) de 1.995 euro pentru modelul 220, respectiv 2.195 euro pentru modelul 220P, scannerele ScanFront constituie o amenintare serioasa pentru echipamentele similare Fujitsu, principalul competitor de pe piata europeana.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite