Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Rationalizare in fiecare punct

22 Septembrie 2007



Solutia CSB-System in industria alimentara - legatura completa dintre birou si productie - asigura derularea rationala a proceselor si conducerea transparenta a productiei


Specialistul in software de bransa CSB-System ofera o solutie eficienta si sigura pentru inscrierea completa a datelor. Premisa pentru transpunerea in practica a trasabilitatii in firmele din industria alimentara conform regulamentului UE 178/2002 privind trasabilitatea si Legea sigurantei alimentare nr. 150/2004, este ca toate datele rezultate din lantul de procese sa fie inscrise direct la locul producerii lor.
Inscrierea rationala a datelor din intreprindere (IDI) si inscrierea mobila a datelor (IMD) ofera firmelor posibilitatea preluarii datelor cu terminale mobile sau cu CSB-Rack direct la locul producerii acestora, evitand astfel inscrierea dubla, inscrierile eronate sau pierderile de date. Siguranta si rapiditatea proceselor din intreprindere va creste semnificativ prin faptul ca unitatile de greutate diferite, unitatile valorice si de ambalare vor fi preluate in sistemul ERP intr-o singura operatie direct, online si realtime si procesate mai departe. Supravegherea realtime a productiei se realizeaza cu integrarea online a aparatelor de masura, a cantarelor, contoarelor si cititoarelor de coduri de bare. Tehnica de preluare fara fir a datelor da posibilitatea utilizarii prin radio a aparaturii IMD sau a altor aparate pentru inscrierea si colectarea datelor independent de furnizorul de aplicatii mobile. Cele mai importante componente ale IDI si IMD sunt cantarele, scannerele (stationare sau prin radio), marcatoarele de pret, etichetatoarele, depozitele multiraft, instalatiile de sarjare, transport si aparatura de control, cat si de coordonare a silozurilor.



Prelucrarea si supravegherea realtime se realizeaza intr-un sistem ERP complet integrat in toate domeniile lantului logistic, cu integrare online de la intrare marfuri, managementul calitatii/ trasabilitate, intrare/iesire depozit, productie/ sarjare, iesire productie, ambalare, marcare/comisionare, expediere, livrare/circuit/sofer vanzator/ reprezentant/ filiala. Un avantaj deosebit al inscrierii integrate a datelor cu conectare online si realtime a aparatelor periferice il constituie combinarea unui software ERP performant cu un concept CIM complex. Conceptul CIM (Computer Integrated Manufacturing) este definit ca un mijloc de integrare conceptuala si strategica a informatiilor si controlului.
Conceptul IDI si IMD conduce la o crestere majora a gradului de automatizare in toate etapele fluxului logistic si de productie, contribuind astfel la rationalizarea si reducerea costurilor din intreprindere.
Imbinarea sistemului economiei marfurilor cu tehnicile moderne de productie determina o optimizare a proceselor decizionale din intreprindere, iar integrarea componentei CIM in domeniile functionale aprovizionare, productie, depozit si desfacere reprezinta o solutie mai mult decat rationala. Prelucrarea online si realtime a datelor in CSB-System asigura informatii actuale, procese optime si solutii CIM aducatoare de beneficii.
Marcatorul de pret dispune de o balanta si o banda transportoare care realizeaza cantarirea, etichetarea si marcarea pretului (MAP) marfurilor de-a lungul fluxului de proces. Astfel, gestionarea centrala a datelor pentru o marcare sigura a preturilor cuprinde toate informatiile relevante, cum ar fi: nume clienti, nume de marci comerciale, adrese, texte de toate felurile, informatii despre articole, greutate, coduri de bare, termene de valabilitate.
Comisionarea si cantarirea impreuna cu marcarea pretului se realizeaza in CSB-System cu ajutorul CSB-Rack (PC industrial), toate aceste componente formand un ansamblu al procesulului de munca. Astfel in cadrul marcarii pretului sunt eliminate toate procesele de munca etapizate si fara legatura reciproca. Prin integrarea operatiei de marcare a pretului in CSB-System, utilizatorul are la dispozitie toate datele necesare in baza centrala de date a CSB.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite