Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Noua platforma EMC Documentum 6, generatia urmatoare de solutii Enterprise Content Management

22 Septembrie 2007



Compania EMC, liderul global al solutiilor de infrastructura bazata pe informatie, a anuntat lansarea platformei EMC® Documentum® 6 care ofera un mediu rapid si flexibil de dezvoltare, configurare si implementare a aplicatiilor de content management.



Facand un scurt istoric, evolutia generatiilor de solutii Enterprise Content Management (ECM) a inceput cu aplicatii disparate pentru a oferi solutii punctuale la cerinte specifice de business (prima generatie), solutii propuse de companii relativ mici, dar care au definit concepte si tehnologii inovatoare. Ulterior, aceste aplicatii au fost consolidate in platforme de Document Management (generatia a doua), Documentum fiind singura platforma care a oferit posibilitatea realizarii unui depozit unic de informatii (repository) chiar in cazul implementarilor cu o larga distributie geografica. Consolidarea s-a realizat prin achizitii si fuzionari, aparand astfel cateva companii importante in acest domeniu. Generatia a treia reprezinta nivelul de maturizare deplina a solutiilor ECM, acestea urmand sa se alinieze la strategia organizatiilor moderne de a realiza o infrastructura orientata pe informatie. Din nou EMC Documentum isi confirma rolul de lider inovator in acest domeniu, realizand in fapt trecerea la aceasta generatie prin lansarea versiunii Documentum 6.


Ce noutati aduce versiunea Documentum 6?


In primul rand, arhitectura orientata pe servicii (SOA) face integrarea cu alte aplicatii de business (ERP, CRM, etc.) mult mai facila si dezvoltarea aplicatiilor pe platforma D6 mai rapida. In acelasi timp departamentele IT vor putea sa asigure cu usurinta suportul necesar unei infrastructuri orientate pe informatie. Aceasta se traduce prin: usurinta in dezvoltarea si livrarea aplicatiilor, reducerea necesitatii de a scrie mult cod prin posibilitatea configurarii solutiei si interfetelor de catre Power Users si Administratori.
Arhitectura este construita pentru a suporta instalari globale cu servere distribuite geografic, EMC Documentum propunand un sistem inovativ de caching.
Pentru dezvoltarea de aplicatii si pentru design-ul interfetelor pe platforma Documentum s-a adoptat Eclipse, o platforma standard de dezvoltare bazata pe Java. In ceea ce priveste companiile cu multe filiale intre care nu se poate asigura o conexiune stabila, solutia o constituie noul BOCS (Branch Office Caching Services), un produs inovator care aduce informatia necesara aproape de utilizatorul din locatia remote, care astfel poate lucra mai repede si fara intreruperi. O alta noutate o constituie interfata web nativa Documentum care are acum posibilitatea de a lucra si off-line, sincronizand automat informatiile.
In ceea ce priveste mediul tranzactional (procesare facturi, contracte, ordine de plata, aplicatii de credit, polite de asigurare, etc.) EMC Documentum 6 introduce o noua aplicatie web, numita TaskSpace, aplicatie ce reduce substantial timpul de procesare a informatiilor in cadrul fluxurilor interne de procesare. Utilizatorii pot lucra acum cu o interfata integrata in care au posibilitatea de a vizualiza documentele, a face adnotari, a re-scana cand este necesar, a aproba sau refuza – in cazul decidentilor, a transmite mai departe atasand documente justificative, etc. Pe scurt, aplicatia TaskSpace ofera utilizatorilor toate instrumentele necesare intr-o singura interfata, complet personalizabila.
Modulul de raportare a devenit acum parte din platforma prin integrarea cu Crystal Reports, generarea de rapoarte noi fiind accesibila prin interfata grafica. Exista posibilitatea ca utilizatorii sa isi programeze rapoartele astfel incat, de exemplu, in perioade cu activitate redusa sa ruleze automat rapoartele consumatoare de timp, la finalizarea acestora primind notificari de stare. La securitatea platformei au fost adaugate noi facilitati prin integrarea cu RSA, una dintre cele mai recente achizitii ale EMC din acest an, facand posibile diverse scenarii de autentificare: single sign-on, dual-factor authentication, etc.
In concluzie, odata cu lansarea acestei versiuni, EMC Documentum face trecerea de la o platforma independenta de aplicatii pentru gestiunea informatiei nestructurate, devenind parte integranta a infrastructurii informatiei in cadrul organizatiilor moderne.

www.emc.com



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite