Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Protectia muncii din perspectiva celor 3 E – Eficienta, Eficacitate, Economie: o solutie Info World la standarde europene

22 Septembrie 2007



Nu exista nici un argument valid pentru un angajator de a refuza angajatilor sai sesiuni de training, atunci cand e vorba de probleme de siguranta, sanatate si protectia mediului. De fapt, trainingul consuma o mare parte din resursele alocate acestor probleme, nu numai sub forma financiara, cat si masurat in timpul efectiv petrecut de specialist ca trainer.
Desi primul argument pro training se refera la conformarea cu reglementarile legale in vigoare, realitatea e ca in acest domeniu sensibil, instruirea, cu precadere in domeniul protectiei muncii, inseamna mai putine accidente si adesea vieti salvate sau, de ce nu, eliminarea completa a accidentelor de munca. De aceea, accentul nu trebuie pus pe usurinta cu care un anume curs poate fi implementat si pe rapiditatea cu care angajatorul isi poate declina responsabilitatea, obtinand dovada ca a respectat legea. Din contra, esential este faptul ca angajatul sa invete din acest experiment interactiv notiunile esentiale de protectia muncii.



Investitie de tip win-win-win


Transformarea trainingului intr-o sesiune bazata in principal pe e-learning aduce beneficii atat angajatorului, cat si angajatului. Din punctul de vedere al companiei, dimensiunea „cost” se reduce la minim, in timp ce, pentru angajat, aceasta conduce la un proces de invatare mai rapid si mai eficient. Scurtarea timpului de invatare permite diminuarea perioadei in care angajatul este departe de munca productiva. De asemenea, fiecare persoana care urmeaza aceste cursuri le absolva individual, adaptandu-si procesul de invatare dupa trasaturile sale specifice.
Implicarea activa in procesul de invatare este generalizata, fiecare cursant fiind obligat sa atinga un anume nivel si sa-si demonstreze competenta. Entuziasmul si receptivitatea crescuta duc la o probabilitate sporita a implementarii reale a cunostintelor la locul de munca.
OHSE (Occupational Health & Safety Environment) Induction Course este un produs Info World, dezvoltat in prezent in limbile engleza si germana alaturi de unul dintre partenerii sai sud-africani. Aceasta solutie informatica reprezinta o aplicatie interactiva care preda toate aspectele legate de protectia muncii, capabila sa asiste o companie in administrarea problematicii privitoare la ariile de siguranta muncii si protectia mediului, permitand astfel crearea unui mediu de lucru mai sigur, utilizand tehnologie de e-learning de ultima ora.


Protectie continua prin testare inteligenta


Continutul cursului se doreste a fi cat mai cuprinzator posibil, fiind creat in urma analizei detaliate a peste 2000 de accidente de munca, axandu-se pe cele mai des-intalnite pericole la locul de munca, conform realitatii, si nu presupunerilor.
Ca standard minim, instruirea trebuie sa satisfaca transmiterea cunostintelor de baza despre protectia muncii. Pentru verificarea acestui deziderat, testarea este cruciala. Info World a dezvoltat acest produs in concordanta cu principiile psiho-pedagogiei actuale, tinand cont ca testarea trebuie sa fie continua de-a lungul procesului de invatare.
In acest scop, cursul este impartit in mai multe module dedicate cu un test la sfarsitul fiecarui modul. Printr-un sistem de monitorizare computerizata, atunci cand se considera ca un cursant nu a dobandit cunostintele necesare pentru modulul curent, acestuia nu ii este permis sa treaca la modulul urmator.


Un nou model de business


Dupa parcurgerea tuturor modulelor, participantul primeste, la finalul cursului, un certificat care atesta ca si-a insusit toate notiunile referitoare la protectia muncii si poate sa-si desfasoare in conditii de siguranta activitatea in unitatea in care este angajat.
Urmarind cerintele clientilor, OHSE Induction Course, printr-un model de business cu totul nou pentru piata romaneasca, ofera utilizatorilor beneficiile unei solutii e-learning complet interactive la un cost substantial mai mic decat cel oferit de salile de curs sau de solutiile obisnuite.
„OHSE Induction Course este oferit deja in Austria si Germania companiei Mondi Packaging, parte a grupului Mondi, urmand a fi introdus in curand si pe pietele din Ungaria si Bulgaria. Pentru Romania, este prevazuta, de asemenea, o lansare in viitorul apropiat, la inceputul anului 2008”, a declarat Cristina Racoceanu, director de Marketing si Dezvoltare. Oferind facilitati generoase de e-learning interactiv in domeniul protectiei muncii, produsul este util companiilor care, in efortul lor de a asigura un mediu de lucru mai sigur pentru angajati, doresc sa-si reduca in acelasi timp costurile asociate.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite