Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Micro Focus ia masuri impotriva crizei calificarilor si aptitudinilor din domeniul IT

25 Septembrie 2007



Micro Focus, important furnizor de solutii software pentru modernizarea si managementul aplicatiilor pentru intreprinderi, s-a alaturat forumului strategiei angajatorilor 'e-skills UK' din Marea Britanie (“ESF”-Employer Strategy Forum) pentru a sustine un nou tip de curs universitar si anume Managementul Tehnologiei Informatiei in Afaceri ('ITMB'-Information Technology Management in Business), pentru a ajuta in directia interesului crescut manifestat de profesionistii IT pentru sfera afacerilor.
“e-skills UK”, care este consiliul condus de angajatori si care se refera la calificarile din sector, doreste sa se asigure ca Marea Britanie are aptitudinile si calificarile de care are nevoie in sfera tehnologiei pentru a reusi in economia globala care se dovedeste a fi din ce in ce mai competitiva.


Micro Focus va lucra ca parte a ESF pentru a fi sigur ca absolvirea cursurilor ITMB ii pregateste pe viitorii profesionisti IT si in domeniul afacerilor, comunicatiilor, managementului proiectelor si aptitudinilor tehnice de care angajatorii au nevoie. Acest parteneriat va complementa propriul program ACTION al lui Micro Focus, prin care universitatile de pe intreg globul primesc acces gratuit la cea mai moderna tehnologie si instrumente de invatare/predare pentru dezvoltarea aplicatiilor intreprinderilor.


Bob Clift, de la “e-skills UK”, a declarat:
'Suntem incantati sa intampinam Micro Focus la ESF. Companiile ca Micro Focus ajuta la asigurarea faptului ca absolvirea cursurilor ITMB continua sa raspunda la nevoile angajatorilor, nevoi ce evolueaza permanent, iar studentii sau cursantii au parte de o experienta si invatatura utila, din lumea reala a afacerilor. Asteptam cu nerabdare sa lucram cu Micro Focus si programul ACTION al acestuia.'


Bob Champion, ITMB Course Director la Oxford Brookes University, a declarat: “Este evidenta nevoia actuala de programatori de COBOL, licentiati, pe masura ce inaintam din ce in ce mai mult in secolul 21. Avem sentimentul ca programul ACTION complementeaza perfect alte aspecte ale diplomei universitare ITMB si va contribui semnificativ in ceea ce priveste setul de calificari si aptitudini ale studentilor sau cursantilor nostri.'


Lucrand cu ESF, Micro Focus va sublinia importanta sistemelor IT de baza si aptitudinilor legate de COBOL, care duc la eficienta operationala a organizatiilor din intreaga lume. In urma unor studii de cercetare, s-a constatat ca 94% dintre persoanele intervievate folosesc COBOL in productie, iar 3 sferturi dintre acestea au marturisit ca profesionistii COBOL instruiti sunt greu de gasit.
Mai multe detalii pe www.romsym.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite