Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Criminalii cibernetici devin din ce în ce mai profesionişti

02 Octombrie 2007



Potrivit unui recentraport Symantec, criminalii cibernetici devin din ce în ce mai profesionişti – chiar şi din punct de vedere comercial – în dezvoltarea, distribuirea şi folosirea codurilor şi serviciilor maliţioase. În timp ce criminalitatea cibernetică continuă să fie condusă de câştigul financiar, criminalii cibernetici folosesc metode, unelte şi strategii tot mai sofisticate de atac pentru a desfăşura o activitate maliţioasă.



Symantec a detectat o creştere a folosirii de toolkit-uri sofisticate pentru desfăşurarea de atacuri maliţioase. Un exemplu al acestei strategii a fost MPack, un toolkit pentru atacuri de tip malware, construit profesional şi vândut pe piaţa neagră. Odată lansat, atacatorii puteau instala colecţia MPack de componente de soft pentru a instala coduri maliţioase pe mii de calculatoare din întreaga lume şi să monitorizeze succesul atacului prin mijloce diverse de măsurare a controlului online protejat prin parole şi a consolei de management. Mpack exemplifică, de asemenea, un atac coordonat, fapt pe care Symantec l-a raportat drept o tendinţă crescută în volumul precedent al ISTR, unde criminalii cibernetici dezvoltau o combinaţie de activităţi maliţioase.


Tollkit-urile de phishing, care reprezintă o serie de scripturi care permit unui atacator să instaleze automat phishing pe site-urile web care imită site-uri legitime, sunt de asemenea disponibile criminalilor cibernetici profesionişti şi comerciali.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite