Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Maguay lansează serverele PowerServer cu 4 procesoare Intel Xeon Quad-Core la „No time for downtime”

03 Octombrie 2007



Maguay, companie care activează în segmentul integrării de sisteme, staţii grafice şi servere, lansează serverele quadro-procesor Maguay PowerServer, care aduc ca element de noutate integrarea noilor procesoarelor Quad-core Intel Xeon seria 7300, care permit rularea într-un singur server a nu mai puţin de 16 nuclee (core–uri) independente, în condiţiile diminuării consumului de curent. Lansarea seriei noi de servere a avut loc în cadrul ediţiei a cincea a evenimentului “No time for downtime” care a avut loc la finele lunii septembrie, la hotel Mariott şi care i-a reunit pe partenerii companiei de la nivel naţional, furnizorii de produse şi tehnologii de pe plan internaţional ai companiei.


“Serverul este una dintre componentele cheie ale structurii IT dintr-o companie. Serverele Maguay pe platforma Intel au, pe baza statisticilor noastre, un “down-time” maxim de 0.01% la nivel de an, ceea ce înseamnă mai puţin de 3 ore de nefuncţionare (2.7 ore) în 3 ani de zile”, a declarat Eduard Pughin, manager operaţional Maguay.


“Serverele Maguay sunt produse consacrate pe piaţa românească şi, conform estimărilor noastre, Maguay deţine o cotă de piaţă de aproximativ 7% din totalul serverelor veritabile vândute în România”, a adăugat Eduard Pughin.


Cu acelaşi prilej, a fost prezentată în funcţiune şi viitoarea versiune a serverului eXpertServer, bazată pe noile procesoare Quad-core Intel Xeon seria 5400. Aceste procesoare sunt fabricate în tehnologia de 45nm şi permit viteze de lucru sporite în condiţiile diminuării consumului de curent. Beneficiază de până la 12MB L2 cache şi FSB de 1600 MHz. Mai mult, procesoarele oferă suport pentru noi instrucţiuni din setul SSE4, accelerând aplicaţiile multimedia şi compilatoarele. Tehnologia de virtualizare este, de asemenea, îmbunătăţită faţă de procesoarele actuale, seria 5300.


Adresate companiilor medii şi mari, serverele Maguay fac dovada expertizei tehnice avansate, certificate de companii precum Intel sau Microsoft şi reprezintă adesea premiere pentru piaţa locală. Produsele prezentate vor fi disponibile pentru achiziţie în ultimul trimestru al anului. Impreună cu acestea, Maguay oferă o platformă de servicii şi echipamente care vin să completeze soluţia IT a companiilor, soluţii complete pentru servere, stocare si back-up.


Despre evenimentul “No time for downtime”


Evenimentul Maguay este adresat companiilor care dezvoltă şi integrează proiecte de infrastructură hardware, ce implică servere şi staţii de lucru, soluţii de stocare, back-up şi arhivare. “No time for downtime” a pornit ca un eveniment menit să transfere expertiză şi resurse către companiile din piaţa de IT locală ce integrează servere sau proiecte de infrastructură pentru companii de dimensiuni mici sau medii până la cele cu necesităţi complexe.


La ediţia a cincea, care s-a desfăşurat la hotel Marriott la sfârşitul lunii septembrie, au participat circa 150 de parteneri din ţară ai companiei şi furnizori de produse şi tehnologii: Intel, Microsoft, Promise, Quatum, Qlogic si Symantec.


In luna aprilie a acestui an, Maguay a devenit partener al companiilor Quantum şi QLogic, playeri majori în segmentul echipamentelor de stocare, back-up şi arhivare.


La ediţia CERF 2007, din luna mai, Maguay a expus produse în premieră pentru România, precum staţia grafică pentru profesionişti GrafikPower V8, soluţii wireless lansate de Funkwerk Enterprises sau echipamente pentru stocare, salvare, arhivare şi recuperare date provenind de la furnizori precum Promise, QLogic, Quantum. Maguay GrafikPower V8 completează gama de staţii grafice destinate profesioniştilor. Modelul se remarcă prin specificaţii puternice, venind echipat cu cele mai puternice procesoare cu 4 nuclee Intel - Quad-core, suport pentru tehnologia de virtualizare şi adresabilitate memorie pe 64-bit şi, pentru un plus de performanţă, acceleratorul grafic NVIDIA Quadro. Aplicaţii precum Adobe Photoshop şi Premiere, 3Dstudio, AutoCAD şi sistemele de operare Windows XP şi Vista au suport nativ pentru tehnologia multi-core.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite