Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Conform celui mai recent studiu IDC, companiile romāneşti de software şi servicii IT sunt foarte apreciate de clienţi

19 Octombrie 2007



Un nou studiu IDC sub titlul “România ca destinaţie de outsourcing Offshore/ Nearshore” oferă o evaluare pozitivă a României ca destinaţie offshore şi centru de expertiză în software şi servicii.


Studiul, bazat pe un un set de interviuri aplicate managerilor care au dezvoltat proiecte cu companii româneşti dezvoltatoare de software şi furnizoare de servicii, indică faptul că firmele româneşti combina adesea gradul înalt de specializare în tehnologii de nişă cu abilităţile de comunicare, flexibilitatea şi cunostinţele lingvistice, adesea superioare celor disponibile în alte locaţii de outsourcing. Cercetarea arată deasemenea că firmele client apreciază abilitatea companiilor româneşti de a livra proiecte complexe din punct de vedere tehnic, critice pentru afacere. Alte puncte tari ale companiilor româneşti sunt expertiza pe diferite sectoare verticale şi focalizarea pe customizarea soluţiilor în aşa fel încât să sprijine realizarea obiectivelor de business.


In ce priveşte dezvoltarea de aplicaţii customizate, clienţii internaţionali au subliniat un număr de calităţi ale companiilor româneşti, dintre care menţionăm: echilibru între preţ şi perfomanţă, forţa de muncă tânără, motivată şi flexibilă, cu competenţe de limbi străine, compatibilitate culturală şi de mentalitate cu SUA şi Europa de Vest, un nivel înalt al implicării în proiect şi relaţia de amsamblu cu clientul.


“România este bine plasată pentru atrage o parte substanţială din noile proiecte offshore localizate în Europa Centrală şi de Est” spune Scott Moore, Senior Consultant, IDC CEMA. “Este o locaţie ideală pentru R&D şi pentru proiecte cu valoare adaugată”.


Studiul IDC a fost cofinanţat de următoarele companii IT româneşti de succes: ARoBS Transilvania Software, BIS - Business Information Systems, BitDefender, iQuest, IT Six Global Services, SIVECO România, The Red Point şi TotalSoft.
Proiectul s-a desfăşurat cu sprijinul ANIS – Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii, în calitate de partener naţional.
Pentru managerii şi companiile care evaluează diferite destinaţii pentru localizarea operaţiunilor offshore, studiul IDC oferă o analiză valoroasă a beneficiilor şi provocărilor ce trebuie anticipate în cazul României.


Pentru a descărca studiul IDC, vă invităm să accesaţi adresele:
http://www.cio.com/white-papers/
http://www.idc.com/uk/prodserv/whitepaper_romaniaoutsourcing.jsp



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite