Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Primăria Municipiului Craiova integrează procesele economice cu soluţiile INDSOFT

20 Octombrie 2007



Anul 2007, din perspectiva aderării la Uniunea Europeană, a impus schimbări în climatul politic şi economic românesc, creând premise pentru restructurarea din temelii a domeniului Administraţiei Publice. Accesul la fondurile structurale, pe de o parte şi necesitatea crescândă a unui management eficient al resurselor, impun instituţiilor publice înlocuirea programelor software cu sisteme integrate care să îmbunătăţească vizibil performanţa, să reducă birocraţia şi timpii de procesare a solicitărilor cetăţenilor. Această necesitate se manifestă acut la instituţiile publice din oraşele mari, unde volumul de muncă este substanţial.

O noua implementare INDUSTRIAL SOFTWARE
Un exemplu elocvent este Primăria Municipiului Craiova, care a făcut şi ea primi paşi către informatizarea centralizată a activităţilor. “Ne-am orientat într-o primă fază pe integrarea la nivelul proceselor economico- financiare, care fac subiectul raportărilor lunare şi trimestriale centralizate către ministerele de resort. Aceste date trebuie să fie nu numai corecte, ci şi corelate unele cu altele şi centralizate în timp util”, ne spune doamna dir. ec. adj. Georgeta Chiciu. “Primul pas spre eficacitate a fost realizat prin transferul automat de informaţii financiare între Serviciul Buget şi Serviciul Financiar-Contabilitate, cu permanentul control al corelaţiilor între acestea. Am câştigat timp, hârtie şi mai multă siguranţă în raportări.”


Darea de Seamă trimestrială a Primăriilor implică procesări interne de raportări atât la nivel contabil, cât şi bugetar, şi apoi strângerea tuturor acestor raportări de la toate unităţile şi serviciile subordonate Primăriei şi centralizarea lor într-un raport unic. La un număr de 107 ordonatori terţiari, munca de verificare şi centralizare e foarte mare, într-un timp foarte scurt. “Controlul raportărilor este esenţial, de aceea este foarte util ca ele să provină dintr-o aplicaţie unică şi să fie efectuate automat corelaţii şi verificări preliminare. Pentru aceasta, ne-am orientat către un ERP integrat – INDSOFT SICO- dezvoltat de o firmă cu nouă ani de experienţă în domeniul administraţiei publice, cu peste 40 de implementări în primării de oraşe”, spune doamna dir. ec. adj. Georgeta Chiciu. Printre avantajele indirecte ale acestei abordări se numără şi eficientizarea şi îmbunătăţirea relaţiei dintre Serviciile Buget, Financiar-Contabilitate şi ceilalţi ordonatori secundari.

Controlul schimbării şi importanţa factorului uman
Implementarea unui sistem integrat, de cele mai multe ori, aduce cu sine necesitatea unor restructurări organizatorice şi motivarea personalului implicat, prin managementul schimbărilor. “Primul obstacol de care ne-am lovit a fost reticenţa la nou şi la schimbare, din partea utilizatorilor, normală, de altfel, în aceste situaţii”, ne mărturiseşte d-na Felicia Valman , Şef Serviciu IT. “S-a muncit mult, însă am avut tot sprijinul pe parcursul implementării din partea consultanţilor Industrial Software, dându-le astfel încredere şi utilizatorilor noştri ca vom reuşi împreună”. Şi pentru firma sibiană implementarea a fost o provocare din punct de vedere al volumului de muncă datorită faptului că, începând în timpul anului, a fost nevoie de preluări de solduri, rulaje şi documente din lunile anterioare. “Toţi clienţii noştri sunt importanţi şi îi tratăm cu aceeaşi seriozitate şi implicare. Serviciile oferite, în special instruirea şi consultanţa, ca şi asistenţa la Dările de Seamă, fac parte din angajamentul nostru pentru succesul unui proiect”, ne spune Sorana Matei , Manager de Proiect la Industrial Software. Pentru Primăria Craiova, primul pas a fost făcut. Vor urma alţii, convergent către ideea de management eficient al instituţiei. “Ideal pentru un director economic este să beneficieze în timp real de raportări atât economice, cât şi financiare şi de urmărire a investiţiilor, pentru a putea lua deciziile cele mai bune în timpul cel mai scurt, şi mai ales, pentru a avea o viziune unitară asupra fluxurilor şi proceselor în ansamblul lor. Acestea sunt obiectivele noastre pentru următorii paşi”, ne declară d-l director economic Nicolae Pascu.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite