Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Mago.Net ajută la dezvoltarea Eneroptim

20 Octombrie 2007



Compania
Eneroptim, înfiinţată în februarie 2001 la Bucureşti, este o companie care desfăşoară activităţi de consultanţă şi de vânzare produse şi servicii pe piaţa energetică. Activitatea sa constă în comercializarea de echipamente electrice de ÎT (înaltă tensiune) şi MT (medie tensiune), proiectare si realizare de dulapuri electrice, precum şi consultanţă energetică pentru companiile industriale. Eneroptim are 30 de angajaţi, realizând o cifră de afaceri anuală de circa trei milioane Euro. Activitatea Eneroptim este variată şi împărţită în diverse sectoare, toate gravitând în jurul domeniului energetic: începând de la comercializarea unei game variate de echipamente electrice de ÎT şi MT produse de mai multe companii străine şi până la consilierea companiilor, activităţi de asistare a acestora în vederea alegerii celor mai bune soluţii energetice. În acest scop, Eneroptim produce un număr mare de studii şi proiecte la cererea consumatorilor industriilor. Există şi un departament care se ocupă de proiectarea sistemelor de protecţie pentru staţiile electrice de 110 kV şi 400 kV.


Exigenţele
„Am simţit nevoia de a adopta un sistem ERP odată cu creşterea rapidă a afacerii noastre, care s-a verificat în ultimii ani”, observă Irina Bors, Director Financiar la Eneroptim, care continuă: „Înainte eram o companie exclusiv comercială, desfăşurându-ne activitatea în domeniul vânzării-cumpărării de echipamente electrice de ÎT şi MT, dar din 2006 am început să fim activi şi în sectorul de producţie, prin realizarea şi comercializarea de tablouri electrice. Aveam nevoie să dispunem de o gestiune foarte exactă a magaziei, împreună cu gestionarea comenzilor către furnizori, comenzilor clienţilor şi producţia, pentru a respecta termenele impuse de contractele cu clienţii şi, în acelaşi timp, să optimizăm stocurile noastre din magazie, pentru a nu rămâne niciodată neacoperiţi, fără a fi nevoie de imobilizări excesive de capital”. Aşa a început compania să caute un ERP capabil să satisfacă aceste exigenţe. „Atunci când XXL Systems ne-a prezentat Mago.Net”, ne mărturiseşte doamna Bors, „am apreciat imediat Mago.Net pentru interfaţa sa „prietenoasă” care ne-a creat impresia că este uşor de folosit, deşi dispune de o mulţime de funcţii”. Un alt element de evaluare foarte important a fost apoi raportul favorabil costuri/ beneficii care, după ce a fost evaluat pozitiv în faza de analiză preliminară, a fost apoi confirmat şi urmat de instalarea efectuată în cadrul societăţii.


Soluţia
Configuraţia adoptată de companie include versiunea Professional Edition Mago.Net, cu baza de date MSDE şi module server, contabilitate generală, contabilitate analitică, vânzări, comenzi furnizori, achiziţii, locaţii, magazie şi security light.


Avantajele
După ce a fost instalat Mago.Net, s-au constatat îmbunătăţiri semnificative în mai multe sectoare strategice ale companiei:
•Acum este posibilă monitorizarea timpilor de rezolvare a comenzilor de cumpărare din partea furnizorilor şi planificarea comenzilor de materiale, astfel încât să nu fie depăşite termenele solicitate de clienţi şi de contracte, fără a se ajunge la penalizări cauzate de întârzieri la livrare.
•Prin intermediul contabilităţii analitice şi gestionarea centrelor de cost, sunt monitorizate şi analizate costurile de producţie, astfel încât să se poată întotdeauna avea o situaţie la zi, clară, a costurilor şi a câştigurilor obţinute. „Acum avem posibilitatea de a verifica în orice moment stadiul comenzilor şi de a respecta scadenţele impuse de clienţii noştri. În plus, cu Mago.Net monitorizăm cu precizie stocurile din magazie şi materialele disponibile. Sistemul de facturare este mai fluid şi mai uşor de folosit, avem nevoie de mai puţin timp pentru gestionarea curentă şi ne putem focaliza energiile pentru îmbunătăţirea şi dezvoltarea afacerii noastre”, este concluzia Irinei Bors.


Configuraţia adoptată:
Mago.Net Professional Edition Module:
•Server
•Contabilitate generală
•Contabilitate analitică
•Vânzări
•Comenzi furnizori
•Achiziţii
•Locaţii
•Magazie
•Security light
•4 CAL (Licenta Acces Client)



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite