Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Raţionalizarea şi managementul calităţii īn industria alimentară

20 Octombrie 2007



CSB-System furnizează software pentru procesatorii din industria alimentară

CSB-System pentru economia proceselor este sistemul complet integrat pentru conducerea întreprinderii, care soluţionează încă din formă standard toate cerinţele în permanentă schimbare ale industriei alimentare. Avantajele esenţiale constau în logica unitară a tuturor modulelor şi în dezvoltarea continuă a software-ului de branşă, utilizatorii având totodată acces la o bază de date unitară a sistemului. Odată cu integrarea completă a proceselor din economia firmei, din domeniile aprovizionare, depozit, producţie, desfacere, cât şi a proceselor adiacente de logistică şi producţie, se ajunge la un sistem complet de conducere a întreprinderii, specializat pe cerinţele întregii industrii alimentare. Astfel, cu CSB-System sunt înscrise toate datele online şi real time la locul producerii acestora. Interconectarea administraţiei şi a secţiilor de fabricaţie (producţie, pregătire, vânzare) sunt la ordinea zilei, astfel CSB-System îmbină următoarele domenii pentru asistarea complexă a conducerii întreprinderii: Contabilitate, Calcul costuri, Salarii şi indemnizaţii, Contabilitatea mijloacelor fixe, Economia personalului şi a timpului, Economia timpilor utilajelor, Managementul calităţii, Asigurarea calităţii, ISO 9001 şi urm., CRMi (Customer Relationship Management integrat), SCMi (Supply Chain Management integrat) şi conectare CIM.
Alte caracteristici specifice branşelor:
- Decontare vite
- Trasabilitate conform standardelor internaţionale
- Analiză imagine pentru clasificare
- Optimizare achiziţii şi optimizare tranşare
- Optimizare reţete
- Optimizare standardizare cât, şi
- Concepte de raţionalizare în domeniul pregătirii vânzării (staţionar, radio sau complet automat prin sistem de comisionare, respectiv conexiune depozit multiraft etc.), coordonării, depozitării şi logisticii.


Managementul calităţii (HACCP fără utilizarea hârtiei)
Asigurare controlată a provenienţei pentru industria alimentară
În vederea obţinerii unui Management al calităţii complet, certificabil conform DIN ISO 9001, sistemul de control al calităţii reprezintă un domeniu necesar de integrare în sistemul complet de conducere a întreprinderii din industria alimentară. Deoarece managementul calităţii cuprinde toate domeniile întreprinderii, acesta trebuie să fie integrat în celelalte domenii funcţionale.
Prin intermediul acestui concept pot fi analizate toate informaţiile relevante din domeniile întreprinderii şi înscrise online într-un sistem, pentru a fi apoi evaluate şi analizate. Managementul calităţii din CSB-System este, pe de o parte, o componentă a unui sistem software de branşă supraordonat, iar pe de altă parte o componentă a fiecărui domeniu funcţional individual.
Aceasta înseamnă că toate domeniile funcţionale, începând cu aprovizionare până la desfacere, pot fi prevăzute cu o reţea de puncte de informare şi control.
Astfel, se realizează o supraveghere completă din punct de vedere calitativ asupra întregului proces de fabricaţie, îndeosebi cu ajutorul următoarelor funcţionalităţi:
•Concept HACCP fără utilizarea hârtiei
•Manual electronic QM cu descriere locuri de muncă, procedee şi indicaţii de lucru
•Documentarea datelor la locul producerii acestora
•Coordonare flexibilă a managementului calităţii
•Controale de calitate efectuate la intrare mărfuri
•Control la intrare şi ieşire producţie cu alocare loturi şi şarje
•Procese transparente documentate la şarjare
•Planificare audituri interne şi audituri externe furnizori
•Respectare sigură a prescripţiilor de calitate
•Îmbunătăţirea calităţii produselor şi sporirea satisfacţiei clienţilor
•Managementul optim al reclamaţiilor.
Beneficiile utilizatorului sunt aşadar evidente, pentru că întreprinderile realizează un management transparent al calităţii conform HACCP şi pot derula astfel o certificare a provenienţei. Totodată, toate informaţiile managementului calităţii pot fi prelucrate în cel mai scurt timp online şi real time. Managementul calităţii în CSB-System este certificat conform DIN EN ISO 9001:2000. Toate datele relevante din punct de vedere calitativ sunt integrate dea lungul Supply Chain-ului în software-ul de branşă ERP CSB-System. Astfel, firmele beneficiază de condiţii optime pentru structurarea unui management al calităţii de la furnizor până la consumatorul final.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite