Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Of, of... e-mail-ul meu...

20 Octombrie 2007



Care este primul lucru pe care îl faci dimineaţă când ajungi la birou?
Citeşti e-mail-urile.
Cum trimiţi o informaţie către partenerii tăi din ţară sau de peste hotare sau chiar colegilor tăi din echipă de la etajul trei?
Dai un e-mail.
Cum stabileşti o întâlnire?
Un nou e-mail.
În mod cert, în zilele noastre, e-mail-urile fac parte din rutina zilnică şi creează o oarecare dependenţă de ritmul cotidian în care suntem angrenaţi, ajută la construirea şi menţinerea legăturilor.
Cu toate acestea, suntem oare conştienţi de ceea ce se poate ascunde în corespondenţa noastră zilnică? În spaţiul virtual, foarte multe. Şi tocmai din acest motiv, identificarea rapidă şi corectă a naturii mesajelor primite prin poşta electronică (mesaje legitime, spam sau phishing) este esenţială pentru desfăşurarea în siguranţă a traficului pe serverele de mail.
Siguranţa fluxului de mail care tranzitează serverul presupune, din punct de vedere al soluţiilor de securitate IT, acoperirea a trei aspecte de bază:
1. Pericolul reprezentat de viruşi:
În prima jumătate a anului 2007, laboratoarele BitDefender din Bucureşti, Cluj- Napoca, Iaşi şi Timişora au detectat peste 150.000 de noi pericole informatice, faţă de „doar” 48.000 apărute în semestrul I al anului trecut. Potrivit specialiştilor BitDefender, în ultimele şase luni, principalele ameninţări la adresa calculatoarelor au fost viruşii transmişi prin e-mail, mai ales troienii.
2. Mesajele de tip spam:
Atât la nivel mondial, cât şi în România, numărul mesajelor spam l-a depăşit pe cel al mesajelor legitime în prima jumătate a anului 2007. BitDefender apreciază că între 70 şi 80% din e-mail-urile care au circulat în acest interval de timp au fost mesaje nedorite. În medie, utilizatorii au primit 20 de mesaje spam pe zi.
3. Tentativele de furt de date:

Valuri de phishing apărute asupra unor bănci din România în acest an sunt numai începutul, iar cea mai bună metodă de prevenire o reprezintă o informare cât mai corectă şi completă a utilizatorilor de online banking, dar şi un produs care să protejeze persoanele de primirea unor mesaje de tip phishing. Băncile reacţionează prompt la astfel de incidente, însă dacă potenţialele victime sunt avertizate la timp şi nu accesează linkuri din e-mailuri suspecte, şansele de succes ale campaniilor de phishing scad puternic.
Cele două noi produse BitDefender pentru serverele de mail rezolvă toate cele trei probleme, cu o eficienţă dovedită. BitDefender Security for Mail Servers protejează traficul de mail pe serverele care funcţionează pe platforme Unix şi Windows, în timp ce BitDefender Security for Exchange oferă siguranţă schimbului de mesaje electronice realizat prin intermediul serverelor Exchange.
BitDefender Security for Mail Servers şi BitDefender Security for Exchange combat ameninţările informatice care se propagă prin e-mail filtrând şi blocând mesajele purtătoare de viruşi, spyware, troieni, aplicaţii backdoor şi alte coduri periculoase. Tehnologia B-HAVE dezvoltată de BitDefender şi inclusă în aceste produse permite detectarea cu promptitudine şi acurateţe a programelor periculoase noi sau necunoscute, pe baza comportamentului lor. Avantajul detecţiei cu ajutorul euristicii comportamentale a fost confirmat de o serie de organisme de certificare ca ICSA Labs, Virus Bulletin şi Checkmark.
Cu ajutorul unui sistem pluristratificat de protecţie antispam, cu acuitate adaptabilă, produsele BitDefender pentru serverele de mail permit identificarea mesajelor legitime pe baza mai multor tipuri de criterii de filtrare (conţinut, adresa IP, adresa expeditorului, etc.). Un element important al acestui sistem este filtrul bazat pe tehnologia NeuNet, care recunoaşte mesajele spam noi datorită asemănării lor cu mesajele examinate în timpul „antrenamentului” prin care a trecut în laboratorul BitDefender. Un alt exemplu semnificativ este cel al filtrului pentru mesaje spam pe bază de imagini, care foloseşte criterii de filtrare ce ţin de structura şi conţinutul de culori ale imaginilor în sine.
Produsele de mail pentru platforme Windows conţin Filtrul Directory Harvesting ce protejează împotriva tentativelor de furt de adrese valide de pe serverul de email. Atât BitDefender Security for Mail Servers, cât şi BitDefender Security for Exchange beneficiază de tehnologia anti-phishing ce detectează tentativele de copiere a înfăţi şării şi conţinutului mesajelor autentice în vederea păcălirii destinatarului acestora pentru obţinerea ilegală de date confidenţiale.
Soluţiile BitDefender de protecţie a traficului de e-mail oferă, de asemenea, rapoarte şi statistici, posibilitatea administrării la distanţă şi beneficiază de un sistem de actualizare avansat (la cerere, progamat, automat sau „forţat”), precum şi suport tehnic din partea specialiştilor BitDefender 24/7.
Pe scurt: cele două soluţii BitDefender oferă mai puţine e-mail-uri nedorite şi protecţie împotriva a numeroase programe periculoase. Se adaugă o stabilitate sporită şi iată combinaţia perfectă pentru protecţia traficului de pe serverele de mail.
Pentru mai multe informaţii despre produse, versiuni de evaluare sau condiţii de achiziţie, vizitaţi www.bitdefender.ro.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
savoiuion
tare
26 Martie 2011, 10:04:27
bianca
ce sa zic
14 Octombrie 2011, 03:04:48