Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Aplicaţia de recrutare şi importanţa strategică a Departamentului de HR

20 Octombrie 2007



Piaţa românească se află într-o dinamică fără precedent, caracterizată de o creştere a competiţiei şi o rată a şomajului scăzută. Recrutarea este unul dintre procesele strategice ale afacerii. În condiţiile actuale, controlul proactiv al indicatorilor va face diferenţa în piaţă pe termen lung, asigurând dezvoltarea profitabilă a unei companii.


O aplicaţie de recrutare trebuie să fie optimizată pentru a face faţă solicitărilor unui volum mare de date. Din punct de vedere informaţional, este un instrument complex de organizare şi prelucrare a informaţiei, care asigură căutarea şi selecţia rapidă a informaţiilor necesare; măreşte viteza de accesare a informaţiei din baza de date; creşte viteza de utilizare a informaţiilor; creşte viteza de creare de noi informaţii şi măreşte siguranţa stocării informaţiilor. O aplicaţie de recrutare este instrumentul care rezolvă principalele probleme ale proceselor de recrutare, transformând departamentul de HR într-un departament strategic:


Eficientizează Managementul Resurselor
O aplicaţie de recrutare oferă posibilitatea administrării facile a unor volume foarte mari de informaţii, datorită tehnologiilor performante utilizate, reducând timpii pentru introducerea datelor esenţiale despre candidat sub o medie de trei minute pentru un candidat. O aplicaţie de recrutare dispune de un sistem performant de organizare, memorare, transfer şi prelucrare a informaţiilor, fiind un instrument indispensabil pentru gestionarea performantă a resurselor în recrutare. Căutarea în baza de date de candidaţi trebuie să aibă minim 15-20 criterii de selecţie, iar aria de căutare să includă şi conţinutul CVurilor ataşate (primite direct de la candidaţi) în formate larg răspândite (word, pdf, etc).


Controlează Managementul Procedurilor
O aplicaţie de recrutare sprijină unificarea metodelor de lucru pentru toţi utilizatorii, având în acelaşi timp o bază de date unitară şi centralizată, disponibilă pentru toţi utilizatorii sistemului. În acest fel, se obţine o accelerare a proceselor de descentralizare, de definire a obiectivelor şi delegare, prin alocarea uniformă a sarcinilor către utilizatori. Creşte calitatea comunicării interne şi viteza fluxului de informare pe orizontală şi verticală, între consultanţii şi operatorii HR. O aplicaţie de recrutare are o structură accesibilă, secţiunile importante sunt clar delimitate, determinând o utilizare rapidă şi minimizând posibilităţile de eroare. Arhitectura unei aplicaţii de recrutare este detaliată în nivele multiple, care conţin date despre candidat, proiect, raportare, estimare, calendar de activităţi sau configurare a aplicaţiei.


Câştigă Valoare prin Managementul Proiectelor
Posibilitatea reactivării informaţiilor colectate de-a lungul timpului în baza de date, pentru proiecte noi de recrutare, este fundamentală în câştigarea de timp preţios. O aplicaţie de recrutare dispune de facilităţi de vizualizare instantanee şi permanentă a diverselor stadii ale procesului de recrutare, pentru diverse perioade de timp. Managementul riguros al proiectelor de recrutare contribuie la motivarea şi evaluarea consultanţilor şi operatorilor HR.


Importanţa strategică a Departamentului de HR
Recrutarea este un proces cu o dinamică alertă, de aceea se simte tot mai mult nevoia de instrumente precise şi rapide, pentru a găsi cu acurateţe candidatul potrivit, pentru poziţia potrivită. Greşelile au costuri considerabile, iar dezvoltarea organizaţiei depinde de asta. Lipsa de reacţie în timp util duce la pierderea candidaţilor de valoroşi. Informaţia trebuie să poată fi gestionată cu uşurinţă, pentru a aduce valoare adăugată organizaţiei. Problemele cu care se confruntă organizaţiile în atragerea de candidaţi sunt un prim semnal că departamentul de Resurse Umane îşi va recâştiga poziţia strategică, iar aplicaţiile de recrutare vor înlocui munţii de hârtie şi vor veni să ofere suportul informaţional necesar pentru o activitate de succes în recrutarea de personal.


Mihai Tătaru,
Managing Director,
Sincron HR



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
FLORIANA
Dragi prieteni, apelez la experienta dumneavoastra cu rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea problema: sunt inspector resurse umane, am la dispozitie 2000 euro si 15 zile lucratoare pt. a angaja un asistent - secretar director. Trebuie sa folosesc cele mei eficiente cai de recrutare, sa urmez etapele selectiei, sa aduc in firma cel mai bun secretar. Sunt sigura ca ma veti ajuta cu sfaturi concrete nu cu generalitati. Va multumesc si va doresc succes in tot ceea ce faceti! Daca este posibil, va rog sa trimiteti raspuns cat mai urgent pe adresa de e-mail. Cu stima, Floriana
07 Ianuarie 2009, 10:54:57