Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cererea de aplicaţii software pe piaţa romānească este īn creştere

20 Octombrie 2007



Recentul studiu realizat de IDC despre piaţa românească de solutii Enterprise Application Software arată că primii cinci jucători totalizează mai mult de trei sferturi din piata locală de soluţii software pentru afaceri. În 2006, piaţa de profil a înregistrat o creştere de 17,5%, totalizând 52,97 milioane de dolari. Studiul IDC segmentează piaţa românească a soluţiilor EAS în soluţiile ERM (Enterprise Resource Management) – reprezentând cel mai important segment al pieţei, urmate de soluţiile SCM (Supply Chain Management), Opperations & Manufacturing Applications, Customer Relationship Management (CRM) şi Business Analytics – segmentul cu cea mai mare creştere faţă de 2005. Am comentat alături de Aurora Crusti, Line of Business Senior Director la SIVECO Romania mediul de afaceri reflectat de rezultatele studiului şi poziţia ocupată de SIVECO România.


Care consideraţi că au fost principalele surse ale creşterii pieţei locale de EAS în 2006?
Factorii „motori” ai pieţei au fost, şi în 2006, pregătirea pentru competiţia de pe piaţa Uniunii Europene, precum şi nevoia de aliniere la standardele practicate la nivel european. Nu în ultimul rând, maturizarea pietei de soluţii EAS şi a mentalităţii companiilor din majoritatea sectoarelor economice privind beneficiile pe termen lung ale implementării de software pentru afaceri, au susţinut şi ele evoluţia pieţei locale EAS. Cererea de aplicaţii software pe piaţa românească este în creştere în ultimii ani, această realitate caracterizând nu numai mediul privat ci şi instituţiile publice. Principala motivaţie a acestei tendinţe o reprezintă concurenţa tot mai intensă din toate ariile vieţii economice, atât cu alte companii româneşti, cât şi cu competitori europeni.

Care a fost evoluţia SIVECO România, conform studiului IDC?
Pentru 2006, SIVECO Romania deţine o cotă de 21,2% din piaţa locală de soluţii EAS, echivalând cu poziţia a doua în top-ul pieţei (după SAP şi înaintea Oracle) şi 11,25 milioane de dolari din valoarea ei şi suntem singurul nume românesc care a atins o asemenea performanţă în mod constant în ultimii ani. Rezultatele studiului poziţionează SIVECO Romania în pozitia de lider pe primele două cele mai importante ca valoare segmente ale pieţei EAS: Enterprise Resource Management, unde compania deţine o cotă de 23,1% şi Supply Chain Management, cu o cotă de 30,3%. Într-o ierarhie ce include atât companii multinaţionale cât şi companii româneşti, în cadrul segmentului cu cea mai importantă creştere la nivelul anului 2006, cel al soluţiilor Business Analytics, SIVECO Romania deţine, de asemenea, o cotă de 31,60%. Evoluţia foarte bună, se datorează vânzărilor susţinute pe care compania le-a înregistrat în anul 2006 pentru soluţia sa proprie EAS – pachetul informatic integrat SIVECO Applications. Ca un rezultat direct ne-am crescut crescut cota de piaţă cu aproape 2 procente, ajungând la 21,2% faţă de 19,3% în 2005.


Mai sunt două luni din 2007, cum se anunţă bilanţul acestui an?
La începutul anului, SIVECO Romania a declarat anul 2007 ca fiind anul proiectelor europene. Aşa s-a şi dovedit: pe de o parte, compania s-a implicat tot mai intens în proiecte externe, pe de altă parte, pe piaţa locală, a fost prezentă prin soluţii software de ultimă generaţie, capabile să asigure organizaţiilor româneşti productivitate la nivel european. Urmările investiţiilor despre care conducerea companiei a menţionat constant în ultimii ani sunt vizibile şi în statistici. Este vorba de investiţii în personal, cercetare şi dezvoltare aplicaţii (lansarea la începutul anului a versiunilor dedicate pieţei unice pentru soluţiile sale - SIVECO Applications 2010 şi SIVADOC 2010) precum şi de prospectarea activă a pieţelor externe – compania a anunţat recent implicarea într-un proiect de dezvoltare a portalului sistemului naţional de educaţie din Emiratele Arabe Unite. Pentru SIVECO Romania însă la fel de importante sunt şi analizele de piaţă pin care se identifică tendinţele reale şi cele mai bune oportunităţi. Astfel reuşim să ne adresăm organizaţiilor cu cel mai mare interes de a investi în soft, de dimensiuni mari şi mijlocii, care înţeleg beneficiile pe care le pot câstiga pe termen lung prin utilizarea de soluţii informatice de management al afacerii. Pachetul nostru integrat SIVECO Applications functionează la peste 550 de clienţi din toate sectoarele de activitate, precum producţie, utilităţi, banking, transport, telecom sau administraţie publică etc., probând calitatea şi flexibilitatea unei soluţii 100% româneşti dar cu performanţe la nivel european“.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite